Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum..

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?
Eski Yunan filozofu Epikuros'un dediği gibi, "Ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum." düşüncesi ölümle barışmada yardımcı olabilir.
 
1-sizi çamurdan yaratan sonra da (öleceğiniz zamanın) müddetini belirleyen o'dur. (diriliş zamanının) müddeti O'nun yanındadır. Sonra siz (hâlâ) şüphe edersiniz. (6/En'âm 2)
2-“(buna karşılık) günahlarınızı bağışlasın ve sizi belirlenmiş bir süreye kadar ertelesin. Şüphesiz ki Allah'ın eceli, (size) geldiğinde ertelenmez. Keşke bilmiş olsaydınız.” (71/Nûh 4)

Az düşünün mantık üretin yadaa. Erişkin yaşa geldiginiz zaman her şeyi anlayacaksiniz.
 
Asıl sıkıntı hickimsenin doğru düzgün bir şey yapmaması. Bence insanlık yaşlanma karşıtı teknolojilere çok daha büyük kaynak ayırmalı. Bu insanlığın en önemli sorununu kimsenin ciddiye aldığını sanmıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı