Ölümsüzlük mümkün olabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence insan vücudu ile makineler birebir birleştiği zaman ölümsüzlük olabilir. Hiç hasta olmayız ve kusurlarımız olmaz. Yada hastalık yapan unsurları genetiğimizden kaldırıp daha çok bize lazım şeyler ekleyebiliriz. İleride olmayacak şeyler değil bunlar. Mesela öyle insanlık 15.000 yıldır şöyle böyle uğraşıyor demek mantıksız. Çünkü şuan 1900 yılından bugüne kadar uzay ve galaksiler hakkında toplanan verilerin daha fazlasını Amerikadaki bir cihaz yanlış hatırlamıyorsam sadece 5 yıldan kısa bir sürede toplamış. Yani teknoloji artık yavaş ilerlemiyor. Kat be kat inanılmaz bir şekilde hızlı ilerliyor. Bir yüzyıl sonra hayal edemeyeceğimiz imkansız şeyler mümkün olacak gibi.

Sadece zaman meselesi. Bilim inanılmaz bir hızla ilerlemeye başladı. Belki biz göremeyiz ama 2100 yılına kadar bu konuda inanılmaz gelişmeler olacağını düşünüyorum.

Bir de insan olayı insan vücudu ile kısıtlamayın. Zihnimizi bir bilgisayara taşırsak da ölümsüz olmuş sayılırız.

Konuyla ilgili Sapiens ve Homo Deus kitaplarını okuyabilirsiniz.
Ve Altered Carbon izleyebilirsiniz.

Ve Altered Carbon izleyebilirsiniz.
Ve Transcendence :)

İmkansız diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Zamanla her şey bulunabilir/yapılabilir. Şu an bile 3D yazıcılar sayesinde iç organ yapılıyor, en basitinden bu teknolojinin gelişip; sinir, damar, doku gibi şeyleri yapabildiğini düşünsenize? Verebileceğim daha çok örnek var fakat sizin hayal gücünüze bırakıyorum olabilecekleri, saygılar.

imkansız bişey ama belki beyin nakli yapabilirler ilerde 50 yıl yaşacağına 100 yıl kafadan yaşarsın

Vücut olarak ölümsüzlük mü, yoksa zihin olarak ölümsüzlük mü?
Vücut olarak ölümsüzlüğün bir hayli uzak olduğunu düşünüyorum ki zaten bence olmamalı da.
Zihiin olarak ölümsüzlük belki mümkün olabilir -ki hiç sanmıyorum- ama bizim geçmişimizdeki hal ve hareketlerinden esinlenerek yapılan bir yazılım vari prosedür ile. Yani ben, bizim zihinimizin yönettiği bir bilgisayar olmayacağı fakat geçmişteki yaşantımızı baz alan bir yazılımın bizi çok iyi tanıyacağını, hatta bizi resmen yaşıyor gibi göstereceğini düşünüyorum.
Buna ölümsüzlük denirse, bu şekilde ölümsüz olunabilir.
Elektrikler kesilene kadar.

Bende edebi olarak bakabilir miyim? :))
"Sevdiklerinin gidişini izlerken yine de ölümsüz olmayı göze alır mıydın?"
Dayanmak çoğu kişi için zor ama bu bir tercih meselesi :)
Bilgiye olan açlık ve merak bazı insanlar için bu tecrübeyi çekilir kılabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı