Ölümsüzlük mümkün olabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fiziksel veya zihinsel olarak teoride mümkün. Bu tartışmasız bir konu. Fakat asıl tartışılması gereken konu bu değil. Bu insanlığa gerçekten yararlı mı?

Şimdi dostlar biliyorsunuz her insanın kendince amaçları var. Bu amaçlar için ömür tüketiyoruz. Benim düşünceme göre insan ölümlü olduğu için mutlu. İnsanlar ölümsüz olursa bir süre sonra amaçsızlık yüzünden çökecektir. Tabi ki iradesi kuvvetli olan ve daima ileri gitmeyi isteyenler olacaktır. Fakat ben insanlığın buna henüz hazır olmadığını düşünüyorum.

İnsanların çoğunluğu cahil toplumlardan oluştuğu için ölümsüzlüğü kaldırabilecek iradeye sahip değiller.
Ölümsüzlük kulağa hoş geliyor fakat insanlar neden, sonuç ilişkisi sayesinde mutlu oluyorlar.
Bunun nasıl işlediğini detaylı olarak öğrenmek için şu konuya göz atabilirsiniz.
Neden Sonuç İlişkisi ve Mutluluk Hakkında Görüşlerim
Ben yinede özet geçeyim.
Amaç tablosu..png

İnsanlar olarak ölümsüzlüğü kaldırabilecek bir iradeye çok azımız sahip. Eğer bu iradeye sahip olmayan birine ölümsüzlük verilirse şu olur.
Ölümsüzlük Zararları.png

Bu yüzden insanların ölümsüzlüğe hazır olmadığını düşünmekteyim.

Öldükten sonra ben ne olduğunu söyleyebilirim size. Çürüyorsunuz ve bitkilere besin oluyorsunuz.

Bence de öyle, sonra acaba bitki olarak yaşamaya devam mı ediyoruz, sonra bitkileri yiyen inekte yaşamaya devam ediyoruz, sonra ineği yiyen insanda yaşamımızı devam ettiriyoruz belki de!

Yani enerji varken yok olmaz, yokken var olmaz. İlla bir yerlerde yaşar hücrelerimiz ama bilincine varamayız bence.

Bence ölümsüzlük değilde minimum yaşam süresi 100 yıl olsa ve vücut yaşlanma oranı da ona göre daha yavaş olsa çok iyi olurdu. Yavaş yavaş bilimin gelişmesiyle hastalıklara tedavi bulunduğunu da göz önünde bulundurursak daha olası bir durum gibi geldi bana.

Bence ölümsüzlük değilde minimum yaşam süresi 100 yıl olsa ve vücut yaşlanma oranı da ona göre daha yavaş olsa çok iyi olurdu. Yavaş yavaş bilimin gelişmesiyle hastalıklara tedavi bulunduğunu da göz önünde bulundurursak daha olası bir durum gibi geldi bana.
Bir sonu olduğu sürece insanlar için daha iyi olacaktır. Bu yüzden düşüncenize katılıyorum.

• Beğen
İfadeler: ESY
Dini bilgilere bakarsak bu konuyu açmak bile yanlış olur çünkü ölümsüzlük diye bir şey yoktur. Bilimsel açıdan merak ediyorum ben sadece.
Neden Dine göre yanlış olsun ki ölümsüzlük zaten imkansızdır. Belki biz ölümsüz olabiliriz. Ama bu evrenin bir ömrü vardır. Evrenin ömrü bitince veya evrendeki yaşamamıza imkan sağlayan bütün kaynaklar bitince zaten istemesende öleceksin. İnsan ömrünü sadece evrenin ölümüne kadar uzatabilir. Tabi yaşamaktan sıkılıp kafasına sıkmazsa.

Neden Dine göre yanlış olsun ki ölümsüzlük zaten imkansızdır. Belki biz ölümsüz olabiliriz. Ama bu evrenin bir ömrü vardır. Evrenin ömrü bitince veya evrendeki yaşamamıza imkan sağlayan bütün kaynaklar bitince zaten istemesende öleceksin. İnsan ömrünü sadece evrenin ölümüne kadar uzatabilir. Tabi yaşamaktan sıkılıp kafasına sıkmazsa.
Ayrıca bu süre zarfında iradenizin kontrolünü kaybetmemeniz gerekmekte. Amaçsızlığa veya umutsuzluğa düşerseniz bitersiniz.

• Beğen
Bir sonu olduğu sürece insanlar için daha iyi olacaktır. Bu yüzden düşüncenize katılıyorum.
Şuan 18 yaşımda olmama rağmen bazen çok sıkılıyorum ve yapacak birşey yokmuş gibi geliyor. Bunu düşünürsem ilk bakışta ölümsüzlük güzel gibi geliyor fakat amaçsızlık olacağı için bir süre sonra insan zaten kendini yok etmek isteyecektir diye düşünüyorum. Ölümsüz olduğumuzu varsayalım bir araba istediniz aldınız, bir ev istediniz aldınız, evlenmek istediniz evlendiniz ve çocuklarınız oldu, bir spor dalıyla uraşmaya başladınız bundanda sıkıldınız peki ya sonra ? Bu sorunun cevabını verdikten sonra ölümsüzlüğün nekadar faydalı yada psikolojik olarak nekadar zararlı olduğunu düşünmeliyiz bence. Bilim adamı yada psikolog değilim, şahsi düşüncem.

Şuan 18 yaşımda olmama rağmen bazen çok sıkılıyorum ve yapacak birşey yokmuş gibi geliyor. Bunu düşünürsem ilk bakışta ölümsüzlük güzel gibi geliyor fakat amaçsızlık olacağı için bir süre sonra insan zaten kendini yok etmek isteyecektir diye düşünüyorum. Ölümsüz olduğumuzu varsayalım bir araba istediniz aldınız, bir ev istediniz aldınız, evlenmek istediniz evlendiniz ve çocuklarınız oldu, bir spor dalıyla uraşmaya başladınız bundanda sıkıldınız peki ya sonra ? Bu sorunun cevabını verdikten sonra ölümsüzlüğün nekadar faydalı yada psikolojik olarak nekadar zararlı olduğunu düşünmeliyiz bence. Bilim adamı yada psikolog değilim, şahsi düşüncem.
İşte sayfanın yukarısında tamda bunu belirttim. Bu yüzden ölümsüzlük uzun vade de problem yaratacaktır.

• Beğen
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı