Öneri: Bilim başlığına açılan konulara dini mesajlar/ayetler atmak yasaklansın

  • Konuyu başlatan 359149
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 212
  • Görüntüleme 11B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz maymundan geliyor olabilirsiniz ama biz insaniz.
İşte ben buna katılmıyorum. Evrim teorisi gerçek olabilir. İnsanlar cidden evrim geçirmiş olabilirler. Yalnız siz şunu anlamakta zorlanıyorsunuz. Evrim teorisi Allah'ı yok sayan bir teori değildir. İnsanlar evrim geçirdilerse bile bu Allah'ın izni ile olmuştur. Okumadan araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle bilim dini yok sayıyor denemez. Denmemeli de. Din'de bile bilim vardır. Din alimlerinin çoğu bilimle uğraşmış ve bir şeyler öğrenmek için çabalamıştır. İnsanlar memeli hayvanlardır. Rabb'im bizden önce onları yaratmıştır. Bizlerin doğal ortamımızda yaşamamız için onları gibi yaratılmamız normaldir. Çünkü biz de onlarla aynı ortamda yaşıyoruz. Aklınız olmazsa normal bir maymundan ne farkınız kalır? İnsanın en büyük farkı aklıdır. İnsanlar başka hayvanlardan evrilmedilerse de o hayvanlarla aramızda büyük benzerlikler olduğu kesin.
 
Aşırı iyi yemin ediyorum. Twitterda ki solcular vs sağcılar kavgasını izlemekten 100 kat daha zevk veriyor devam.
 
Yasaklanma sebebi için bu konu çok güzel bir örnek aslında. Her zaman olduğu gibi din konularında kanıt yok. Bu sebeple de daldan dala atlayıp, başarılı olamayınca da çirkinleşme gerçekleşiyor. Konu ise tamamen amacından kayıyor burada olduğu gibi.
Yahu ben de sizi anlamıyorum. Din bir inanç sistemidir. Düşünme ve inanma üzerine kurulu tek şey din değildir. Bilim de düşünme ve inanma üzerine kuruludur ve bu süreçlerden geçer. Ben size evrim teorisini kanıtla desem siz henüz teoride kalmış bir şeyi bir kanun neticesinde kanıtlayabilir misiniz?
 
  • Bakara Suresi, 65. ayet: Andolsun, sizden cumartesi (günü) yasağı çiğneyenleri elbette biliyorsunuz. İşte Biz, onlara: "Aşağılık maymunlar olun" dedik.
 
Ateistlerin en büyük sorunsalı şudur. Biri bir şeye inanmıyorsa inanmıyordur. Diğeri inanıyorsa inanıyordur. Biri inaniyorken bunu kendine dert edinip onu caydırmaya çalıyorsan ya da bütün motivasyonun din karşıtlığıysa o zaman senin amacın başkadır. Sen şeytanın piyonusundur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı