Özgür yazılımın programlama ile ilgisi olmayanlara ne gibi faydaları var?

Bunun böyle olduğunu biliyorum ama nasıl işlediğini merak ediyorum. Daha önce hiç kendim bir yazılım üretmediğim için pek bilgim yok bu konuda. Kapalı kaynak bir yazılım kim tarafından denetleniyor da içinde gpl ile lisanslanmış bir kod bütünün bulunduğunu görüyor? Tahminimce herhangi bir şekilde lisanslarken kontrol ediliyordur ama kesin bilgi almak için soruyorum.
GPL ihlali için farklı yöntemler var, eğer sen farkedersen sen de raporlayabiliyorsun. Bu sayede GPL ihlalleri daha efektif oluyor.

Herhangi bir amaç için programı istediğiniz gibi çalıştırma özgürlüğü var. Bu zaten tek başına programlamayla ilgisi olmayanlar için yeter. Mesela örnek verecek olursam Windows Firefox ya da Chrome yüklerken seni rahatsız eder. Oysa özgür yazılım bunu yapmaz ve yapamaz. Yani bilgisayarı sana bırakıyor, o yazılımı programlayan kişiye değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı