Okul zaman kaybı mı?

Ben çalışarak 12 ayda 86 bin TL kazanıyorum bence sende işe gir en azından maddi olarak yardım et zaten en doğru yol bu. Merak etme ailenin güveni hiçbir zaman gitmez.
Hocam benim zaten 11. sınıfta açığa geçme hayalim var. Açığa geçtikten sonra hem dersleri hem de işi aynı anda götürebileceğimden eminim. Ailem izin verirse 11. sınıfta açığa geçeceğim, sıkıldım artık şu okula gidip gelmekten.
 
Lise eğitimleri orta sınıf içindir. Seni 9'dan 17'ye mesaisine hazırlar. Eğer ki senin hedefin bunun gibi bir şey ise (Ki toplumumuzun büyük bir bölümü bunu istiyor) lise bunun hazırlığıdır. Karar senin. Hayatta hangi sınıf olacağını sen seçersin Yönetilen mi ? Yöneten mi ? 😎
Yöneten.

Hocam o açıdan bakarsan her şeyden soğursun mesela geçirdiğin eğlenceli vakitler açısından bakarsan daha pozitif olursun.
sorun şu ki eğlenceli vakit geçirmiyorum yaşıtlarım gibi değilim olgun bir insanım asosyal biriyim sırama otururum ve 7 saat boyunca ne kimseyle muhabbet ederim ne dışarı çıkarım
 
Bu görüş okula, hatta öğrencinin okula bakış açısıla göre değişebilir. Bence de zaman kaybı, ama bir şey öğreniyor muyum, öğreniyorum sonuçta. Herkese zor geliyor sırada 40 dakika sabit oturmak.
Resi bana 9 ayda anlatılan konuyu 1 haftada sıkı çalışma ile öğrenebilirim 8 ay 3 hafta bana kalır :)
 
Haklısın ki zaten anlatıkları şeyler gereksiz vakit kaybı Türkiye'nin tamamına anlatılan şeyi benim ya da senin bilmen zeki yapmaz kimseyi.
Reis önemli olan laf değil icraat herkesin ağzında okul gereksiz önemi kalmadı lafı var ama bunu diyenlerin çoğu okula gidiyor lafla peynir gemisi yürümez ki büyük çoğunluk bir kere bile sorgulamadı bile emin olabilrsin bunun için sınıfımdaki kişilere bakmam yetiyor
 
Reis önemli olan laf değil icraat herkesin ağzında okul gereksiz önemi kalmadı lafı var ama bunu diyenlerin çoğu okula gidiyor lafla peynir gemisi yürümez ki büyük çoğunluk bir kere bile sorgulamadı bile emin olabilrsin bunun için sınıfımdaki kişilere bakmam yetiyor.

Çok haklısın hocam ben zeki doğmuştum, beni eğitim mahvetti. Der mark twain.
 
YKS ve Lise sınavlarına darboğaz yapmadan! Bir şekilde çalıştım ve şu anda Ankara Yazılım'dayım. Şu geçirdiğim lanet olası 13 yıllık okul, (+1 yıl hazırlık) tamamen boş çabadır. İradene sahip çıkabiliyorsan geç açığa, bas bütün sınavları 100'e rahat et.

Ha değilse katlan okula, nefret ettiğin varlığın bütün atışlarını savuştur,(100 al.) Tokat manyağına çevir. Aksi halde nefret ettiğin, arkasından sövdüğün birisinden dayak yemek gibi olur. Hayat böyle hacı.
 
Arkadaşlar ben okulun özellikle lisenin zaman kaybı olduğu kanaatindeyim ortalama bir lise günde 8 saat sürer ve ben bu 8 saat boyunca evdeyken 15-20 dakikada öğrenebileceğim bilgiyi öğreniyorum geriye kalan vakitler dersin kaynaması, hocanın sohbeti, gidiş geliş süresi, yoklama, teneffüsler, öğle arası ve müfredat dışı(müzik, dkab, Almanca gibi) derslerle geçiyor bunun dışında okulların kapanmasına son 2 3 hafta kala ve sınav haftaları zaten ders işlenmiyor eğer kabataj, GS gibi nam salmış liselerde okumuyorsanız ben lisenin bireye bir şey kattığını düşünmüyorum sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Eğer üniversite okumak gibi bir hedefiniz yoksa lise tamamen boş iş gerçi üniversite okumak da bir işe yaramıyor o ayrı konu.
 

Geri
Yukarı