Okula devam etmek mi? Meslek öğrenmek mi?

279683

Hectopat
Katılım
18 Eylül 2019
Mesajlar
410
Merhaba arkadaşlar. Ben lise 2'ye gidiyorum, derslerim berbat olunca babam 2 secenek sundu.

1. seçenek: Okuldan ayrılıcam çalışmaya başlayacağım babam okumazsan meslek öğren dedi şu anlık aklımda bu var.

2.seçenek: Okula devam edeceğim ama ben kendimi biliyorum büyük ihtimalle geçemiyeceğim sınıfı temelim vs yok ve hiç çalışma hevesim yok.

15 tatile kadar karar vermem gerek, aklımda şu anlık bu var 15 tatiline kadar yatiş sonra okumayacağım demek. İşe başlamak askere gidene kadar çalışmak sanayide vs askere gidince askerde kalmak, er olarak falan oradan devam ederim diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce?
 
Okulla aşırı ilgili değilsen muhtemelen sana ileride para kazanacağın bir meslek vermeyecektir. Böyle bir seçeneğin varsa değerlendirebilirsin. Ama yine de liseyi açıktan da olsa bitirmeni tavsiye ederim.
 
Liseyi bitir ehliyet bile alamazsın.

Ek olarak fabrikalar işi bilen mavi yaka bulamıyor. Buna yönelirsen belki güzel para kazanbilirsin ilerleyen zamanlarda tabii işi iyi bilirsen.
 
Sanayide bir abim var 22 yaşında. 10. sınıfta okulu bırakmış sanayide bobinaj motorları, kaynak makinesi tamiratı öğrenmiş. Şuan arkadaşları yeni mezun oluyor, çoğu iş bulamıyor bulan da asgari ücretliymiş. Kalfalık belgesi almış 4K'ya çalışıyor. Ustalık belgesi alırsa maaşı artar. Yani karar sizin 1. seçeneği seçip işten kaytarmadan adam akıllı iş öğrenmek de güzel bir seçenek.
 
Asker olabilirsem lise diploması almayı düşünmüyorum fakat asker olmazsam almayı düşünürüm açıktan.
Hocam zevkinizi kursağınız da bırakmak istemem ama asker olmak yerine Elektrik Mühendisi vesaire olursanız ve Savunma Sanayisi adına çalışırsanız askerden daha çok faydanız dokunur. Günümüzün askerlerinin %50'si(neredeyse yarısı) patates soymakla görevli. Ama tamamen size kalmış.
Benim tavsiyem diplomanı aldıktan sonra işe atıl. Kafan rahat eder.
 

Geri
Yukarı