Okula gitmeye korkuyorum

kardeşim sorununu bende yaşadım benim önerim karşı çıkman sen direndikçe dediklerini yapmadıkça seninle uğraşmayı bırakıcaklardır eğer bu şekilde çözülmesse instagram verirsen yardımcı olucak kişiler çıkacaktır elimden gelirse bende tabii

Arkadaşlar okulun ilk günü korkuyorum. Bu sınıfta sevilmiyorum ve oturma düzeninde de tek başıma oturacağımdan eminim. Arkadaşımın olmadığı için teneffüste de aşırı sıkılıyorum sınıfta durunca rahat olamıyorum. Cunku sinifta durunca bir kere ustume kiz attilar. Sinif değiştirmeye fakat bir olay daha yasarsam sinifimin değişeceğini söylediler. Teneffuste direkt kendimi tuvalete hapsedip her seyi düşünmeye basliyorum. Butun arkadaslarim gitti ve yapayalniz kaldim. Ne tavsiye edersiniz?
Hocam bu nasıl bir hikaye, dışarı çıkın ve futbol basketbol vs. oynayın. Kendinizi yormak istemiyorsanız satranç veya rubik küp de tercih edebilirsiniz. Yine de sosyal aktivitelere yönelmenizi öneririm.

Türkiye de ki işte sorunlar bitmiyor. Çok haklı olsak bile haksız durumda kalıyoruz. Kendi elinizle kendi paramızla yaptırdığımız elde ettirdiğimiz alanlarda o yasak bu yasak diyerek olanaklardan faydalanamıyoruz. Yani yapılanlar artık şaka gibi bu olay nedir. En başta olan öğrenciler. Argonun dışında kötü sözler kullanıp kendini bişey şamanlar neki. Yani bu olayı gördüm artık yani Yuh diyorum. Kavga olur müdüre gidersin çık dışarı, bekle 5dk te gelirim, şuan işim var vb sözler kullanırlar. Okulda biri kapı kırar müdür yada yardımcısı etrafta yoktur arka bahçede sigara tüttürürler. Ama okula biri formasız gelir git değiştir gel derler. Gidip devlete şikayet edelim diyecem ama zaten resmi kurum okulu kendisine ni şikayet edecez. Yani eğitim sistemi deyip duruyorlar kendilerini bişey sanıyorlardı şimdi kalkıp kanıt istiyor. Sanırsın okulda biri bomba yerleştirmiş ona dair kamera kaydı istiyor. Tez vakitte güzel sınıfa gidersiniz inşallah. Ama içinizi ferah tutmaya çalışın. Allah yardım eder. İnşallah güzel bir sınıfa geçersiniz. Tabi forma giyöeyenler tutanak yer ama sizin duruöunuzda suçlu taraf yemez bu belli. Onun için yol aramaya gerek yok. Okulda haklı olan değil haksız olan haklı çıkuyo

Liseye yeni geçtiysen, kızlardan önce güzel bir çevre edin. Mesela ailevi değerlere küfreden insanlarla gidip iletişim kurma. Kaliteli aile çocuklarıyla takıl onlarla arkadaş ol. Korkmanı gerektirecek bir durum yok. Ortama ne kadar ayak uydurursan o kadar kabul edilirsin. Doğal seleksiyon böyledir. Asla kendini ezdirme. Biri sana saygısızlık yaparsa, hoşlanmadığın davranışlar yaparsa, zorbalarsa vesaire kavga etmekten korkma. Kavgacı olma ama kavga isteyene de istediğini verecek güçte ol. Kendini açıklayabildiğin sürece kimse seni cezalandırmaz, kimse sana suçlusun demez. Bak eğer bir kere kendini ezdirirsen 4 sene boyunca hep üzerine gelirler.

Bunların dışında kızlara, onlar seninle muhatap olduğu sürece samimi davran. Sohbeti başlatan sen olma, onlar konuşsun sen de beklenmedik bir yakınlık göster, onlar susunca sohbeti devam ettirmeye çalışma ki aynı samimiyeti özlesin tekrar konuşsun seninle. Eğer yakışıklı çocuksan zaten kız arkadaşın olur.

Kendinden ödün verme ama eğlenmeyi de unutma. Korkacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı