Okulda zorbalığa uğruyorum

8. sınıfım ilkokuldan beri hep zorbalığa uğradım her zamanda içime attım hiç kavga etmedim, herkese iyi davranmama rağmen herkes onlara kötü davrananlarla arkadaş olup benimle dalga geçiyorlar. Sınıf değiştireyim diyorum sınıflar birbirine çok yakın büyük ihtimalle beni görüp yine dalga geçecekler. Sizce ne yapmalıyım?
Yeri geldiğinde kavga etmen lazım. Lisede de aynı şekilde "insanlarla aramı iyi tutayım, kimseyle kavga etmeyeyim" diye düşünürsen lisede daha fena dalga geçerler. Şimdiden toparla kendini, kimsenin seninle dalga geçmesine izin verme.
 
Ben 8. sınıfta yaşadıklarımı anlatsam hepinizin ağzı açık kalır. :( Dayan dostum.
 
Okullarda bu tarz şeylerin yaşandığını görmek üzüyor diyebilirim. Bu durumda yapman gereken arkana sağlam bir arka yapmaktan başka yapacak bir şey yok ya da öğretmeninize durumu belirtin. Pek yardımcı olacağını sanmıyorum ama.
 
Hayatın her alanında bu tarz tipler karşına çıkacak. Sınıf değiştirmen ya da okul değiştirmen boş. Öğretmene ya da rehberliğe başvurmanda boş bu sefer ispiyoncu diye dalga geçerler. Bunun tek bir çözümü var oda tepkidir. Tepkini ciddi bir dille onlara belli etmen gerekir. Gerekirse kavga et ama aslaha kendini ezdirme. Bu yorumum olumlu karşılanmayacak ama zorbalığa karşı tek çözüm yolu bu. Bundan sonraki arkadaşlıklarında zorbalığa uğramamak için ağırbaşlı olman gerekir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı