Okulda zorbalık nasıl engellenir?

asıl belayı kavgaya devam ederse alıcak. herkesin verdiği tavsiyelere bakıyorum da herkes khabib jon jones olmuş maşallah gelen geçeni dövüyorlar dövüş falan hikaye anne baba çözemiyorsa o işi kimse çözemez o itlerin kulaklarını bu zamandan çekiceksinki ileride sokakta daha kötülerini yapmasınlar
Hey Allah'ın hocadan müdürden bile korkmazlar

Bu durumu velilerine bahsetmişsindir umarım, eğer bahsetmediysen söyle mutlaka. Okula onlarla git. Bizzat onlar bu durumu okul müdürüne, müdür yardımcısına, hocalarına bildirsin ki durumun ciddiyetini kavrasınlar. Yoksa o zorbalar bugün sana yarın başkasına yapmaya devam ederler. Birilerinin durdurması lazım.
Babama söylemeye utanırım dayak yediğimi duyarsa
Kaçıncı sınıfsın? En iyisi okuldaki kimse ile konuşma hocalarınla bile. Ama ailen ile iyi anlaş. Hocalara ve arkadaşlarına neredeyse bütün okula trip at. Hocan seni azarlarsa cevap vermeden kafa salla yani iletişimini kes. Anladığım kadarıyla öğretmeniniz sınıftaki zorbalarla iyi anlaşıyor onlar 100 şey yapar hoca bir şey demez ama sen bir tek şey yapmazsın sadece kalkışırsın bütün okul ayağa kalkar sanki bütün okul üstüne geliyor gibi hissedersin. Tüm sınıf gruplaşıp seni zorbalamaya başlar ve neredeyse ağlama noktasına gelirsin.
9. Sınıf

Ortaokul büyük ihtimalle konuda ilkokullar ve ortaokullar yazıyor.
9. Sınıf

Dostum bunun gibi boş varlıklar asla bitmeyecek ama kavga etmeni de önermiyorum daha bugün yaşadığım bir olay elimde aldığım sodayla sınıfa çıkıyorum diye 7 kişi tek olan bana laf atıyor adam toplayıp onlardan fazla olunca ise kedi kesiliyorlar teke tek çağırıyorlar. Önce bir şikayet et çocuğu baktın bir sonuç yok çocuğu dövebileceğini düşünüyorsan döv. Şahsen ben bugün dövmeyeceğimi bildiğim için teke tek çıkmadım bazen kabullenmek gerekebiliyor. Aileni çağır çocuktan şikayetçi ol.
Teke tekte bazılarını alırım ama bana vuran çocuğu bilmiyorum birde arkaları kuvvetli okul çıkışı polislerin görmeyeceği bir yerde 20 kişi döverler

Aer

Arkadaş konuyu terk etti galiba. Gelse bir çözüm sunacağız ama yok ortalıklarda (K. Sahibi)
Burdayım

Eğer olay tahmin ettiğim gibiyse şikayet ederse daha çok uğraşmalarından korkuyor olabilir. Bir de arkadaş ortaokulda sanırım okul yönetmeliği yaşları küçük diye genellikle ilk olayda uyarıyla salıyor. Ama tabii ki en mantıklısı şikayet etmek ya da okul değiştirmek.
9. Sınıf

Son düzenleme:
Babama söylemeye utanırım dayak yediğimi duyarsa

9. Sınıf

9. Sınıf

Teke tekte bazılarını alırım ama bana vuran çocuğu bilmiyorum birde arkaları kuvvetli okul çıkışı polislerin görmeyeceği bir yerde 20 kişi döverler

Burdayım

9. Sınıf
Dayak yedim demede bana laf atıp vurmaya çalışıyorlar de dövdüler deme yani, başka çözüm yolu yok.

Merhaba. Dün sabah okulda bana çok küfür ettiler bende karşılık verince yanıma gelip öyle bir vurdu ki kafama aklım şaştı. Sanki kafatasım kırıldı yani benim gücüm asla yetmeyecek kişiler yetse bile arkaları kuvvetli benim arkamda duracak kimsem yok. Yani ne yapmalıyım kaderime razı gelip oturayim mi? Bunları öğretmene söylüyorum bir işe yaramıyor yapabileceğim bir şey var mı diye sormak için açtım konuyu. Herkese teşekkürler.

CİMER'e durumu yaz müdür ve öğretmenlerin ismiyle birlikte şikayetçi olup önemsenmediğini belirt karakola gidip şikayetçide olabilirsin. Tek mücadele yöntemi bu değil ama en sağlıklı bu.

Son düzenleme:
Sen kendi hakkını savunmadigin sürece kimse seni korumaz. İş hayatı gerçek hayat dahil durum budur.. Ülkemiz hatta dünya şerefsiz insanlarla dolu...

Birisi seni zorbaladiginda vurduğunda rahatsız ettiğinde gidip başında ki öğretmene müdüre veya patronuna söylemen birsey çözmeyecek... Bir daha olmasın vs gibi uyarılarla konu kapanacak ama şerefsiz adam rahat durmayacak ispiyoncu vb lakaplar takılacak sana vurmaya vs devam edecek olay boka saracak..

Şu devirde biri birisini öldürüyor ve hapse girmiyor.. Ülkemizin ve insanlarımızın adalet sistemi maalesef çocukluktan yaşlılığa her noktada şerefsizleri korur.. Sen o çocuğa sağlam Bi yumruk indirmedikçe veya boy gösterip üstüne yurumedikçe her alanda zorbalanacaksın.. Kendinden verdiğin ufacık minicik her taviz katlanarak artacak.. Birisine kalem verirsen yarın 2 kişi kalem isteyecek.. Patronun 10 dakika geç çık birsey olmaz derse bil ki 1 hafta sonra 10 dakika 30 dakika olacak...

Sen kendi hakkını savunmadigin sürece kimse seni korumaz. İş hayatı gerçek hayat dahil durum budur.. Ülkemiz hatta dünya şerefsiz insanlarla dolu...

Birisi seni zorbaladiginda vurduğunda rahatsız ettiğinde gidip başında ki öğretmene müdüre veya patronuna söylemen birsey çözmeyecek... Bir daha olmasın vs gibi uyarılarla konu kapanacak ama şerefsiz adam rahat durmayacak ispiyoncu vb lakaplar takılacak sana vurmaya vs devam edecek olay boka saracak..

Şu devirde biri birisini öldürüyor ve hapse girmiyor.. Ülkemizin ve insanlarımızın adalet sistemi maalesef çocukluktan yaşlılığa her noktada şerefsizleri korur.. Sen o çocuğa sağlam Bi yumruk indirmedikçe veya boy gösterip üstüne yurumedikçe her alanda zorbalanacaksın.. Kendinden verdiğin ufacık minicik her taviz katlanarak artacak.. Birisine kalem verirsen yarın 2 kişi kalem isteyecek.. Patronun 10 dakika geç çık birsey olmaz derse bil ki 1 hafta sonra 10 dakika 30 dakika olacak...
Ya bu tiplere sahip ortamlardan kaçacaksın okul değiştirmek, iş değiştirmek veya sokakta koşarak kaçmak..

Yada karşılık vereceksin. Başka çözüm yolu yok Büyüklerden aldığın çoğu yardım çözüm değil geçiştirme olur. Hiç bir öğretmen müdür öğrencilerine gerekli değeri vermiyor. Maaşını alıp sorunsuz bir şekilde gün bitirme derdindeler.. Sorun olduğunu söylediğinde görmezden geliyorlar...

Ben dövemiyorum dediğin noktada sen adam bulacaksın babana söyle baba bana böyle böyle yaptılar. Kimse evladını zorbalansın şiddete uğraşın diye okula göndermiyor. Benim çocuğuma bu yapılsa önce müdahale etmeyen öğretmeni döverim sonra o çocuğu..

Son düzenleme:
Kimse kimsenin kafasına pat diye vuramaz bir de 9. sınıf hadi ilkokul kavgaları olsa neyse de kafaya vurmak ne öylece müdüre söylerseniz max uyarı alırlar eğer tek kişiyse ve kesici delici alet taşıyan tiplerden değilse vurmadan duruşunu koy yada tehdit et yada iftira at okuldan atılsınlar.

Çözüm yok değil mi?Ne bekliyorsunuz öğretmenden mesela caydırıcı ceza veremiyorsun,tokat atsan saatinde sülalesi okula taşınır,akşamına technopat a yazar çocuk okulda şiddete uğradım diye.Sonra şikayet et diyeni mi ararsın,ifşa et diyeni mi.Eskiden okumaya yüzü olmayanı şutluyorlardı sanırım artık o da yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı