Okulu bırakmak

Ama genede( en azından hafta sonu ) bir sanayiyi denerim olmazsada devamke yapcaknbir şey yok.

Sanayiyi bilmem tabii ki de çok zor ben inşaatta çalışıyorum 19 yaşındayım üniversiteyi bıraktım ve aşırı pişmanım tamam para kazanıyorum ama inan o yorulmaya değmez o pisliğe değmez tabii ki kötülemiyorum sonuçta bende bu işin içindeyim ama çokzor yukarıda arkadaşın dediği gibi o sıcak yataktan sabah o yaşlarda kalkmak senin için çok zor olacak benim için hala çok zor ders kaydımı yaptırdım yarın inşaatı bırakıyorum çok mutluyum en azından üniversiteye geç liseden kolay olur dönüşü ben sıkıldım bıraktım 1 sene şimdi tekrar devam ediyorum.
 
Zannediyorsun ki asgari ücretle geçinirsin. Yok öyle iş zamanı geldiğinde istediklerini alamadığın zaman işin dönüşü de olmaz ortada kalır muhtaç duruma düşersin.
 
Ben de tam senin gibi orta-üst başarıya sahiptim 9'a kadar. 9'da sınırdan teşekkür alabildim sözlülerle ve 10. sınıfın başında okulu bıraktım psikolojik sorunlar sebebiyle. Sonra düşündüm lise mezunu bile olmamış olacağım, bildiğim bir zanaat yok dolayısıyla sürekli farklı farklı işlere girip gelir elde etmeye çalışmak zorunda kalacağım ve doğru düzgün iş bile bulamayacağım. Üniversitelilerin bile işsiz kaldığını düşününce işsiz kalmak pek de uzak görünmüyor. O yıl sorunlarım da aşağı yukarı bitmeye başlamıştı, ertesi yıl tekrar 10. sınıf okumak zorunda kaldım. Okul okumamanın sana bir getirisi olacağını, geleceğini kurtarabileceğini (hayalî değil, mantıklı düşünerek) düşünüyorsan bırak.
 
Ama genede( en azından hafta sonu ) bir sanayiyi denerim olmazsada devamke yapcaknbir şey yok

Kardeşim kusura bakma ama senin kafa yapın pek sağlıklı değil. Bu işler öyle bir kere giderim olursa olur olmazsa yola devam ederim şeklinde ilerlemez. Çalışmazsan olmaz sen keyif düşkünüsün kötü yoldasın zor duruma düşersin kafa yapını değiştir.
 
Okulu bırakman saçma, ben senden dahada beterim ama bırakmıyorum. Okul benim için hapishaneye gidip gelmeye döndü artık, ama diploma önemli ve başarılısın. Eline bir para geçince meslekte çalışmak yerine girişimcilik yapabilirsin, şahsen belki bende ileride böyle şeyler düşünüp kötüleşmem umarım. Ama bazı insanlar veya çoğu zengin olan insanlar okul okumuyor, bu senin okul okumayıp zengin olmayacağın anlamına gelmiyor ve bilgisayarı okulu okumasına rağmen seven tek şahıs sen değilsin.
 
Ben okulu bıraktım, açıktan okuyorum ve bir yandan yazılım eğitimi alıyorum. Bir eksiğim yok çünkü sürekli dersime çalışıyorum. Eğer böyle yapmayı planlıyorsan sende bırakabilirsin.
 
Dostum bak ne yaparsan o diplomayı illede al, en azından elinde 4 senelik bir üniversite diploması bulunsun, aksi taktirde işçi olmaktan öteye gidemezsin. Üniversite mezunu oluncada iş garanti değil ama en azından hizmet sektöründe belki bir şeyler yapabilirsin.
 
İlla el becerisine gerek yok. Kendini illa bir alanda geliştir. Bunun faydası vardır.

Zorla olsa da okulu bırakma. Çünkü açıktan okuyunca ders çalışamayabilirsin. Liseyi bile bitirememe durumu var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı