Okumak mı çalışmak mı?

İkisi de. Bahanelere sığınmak bizde çocuk yetiştirirken kabullenilen en büyük hatalardan biri. Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde bahaneler kabul görmez, kişi elinden gelenin en iyisini yapmadan ve gece gündüz her şeyden fedakarlık yaparak emek vermeden bir şeyi yapamıyorum dediğinde bir taraflarıyla gülerler.
 
Okuyacağın Üniversiteler adını duyurmuş değilse erkenden iş hayatı iyi bir seçim. (Kendi adıma söylüyorum, bende öyle yaptım çünkü)
 
Neyi anlayacağım peki okuyarak?
Bu sistemin amacının sadece sektörlere insan yetiştirmek değil, az sayıdaki "iyi olanağın" verileceği "az sayıdaki" kişiyi seçmek için bir eleme sistemi olduğunu anlayacaksın.

Gerçek anlamda özgür olmaya en yakın, gerçek anlamda maddi sorununun olmayacağı bir hayat yaşamak istiyorsan senin gibi olan on milyonlarca rakibin, yüz milyonlarca nesildaşının %90-95'inden daha fazlasını yapmak zorundasın ki sana bu imkanları elde etmen için fırsat verilsin.

Sen okulunu iyi şekilde bitir, çalış gece gündüz çabala, iyi bir yüksek öğrenim gör, bu süreçte en az 2 tercihen 3 yabancı dil öğren, okurken hem çalışarak yüksek düzeydeki insanlarla etkileşimde ol hem de onların seçim havuzunun içinde yer al ki hayatının kalan onlarca yılını sürünerek yaşamak zorunda kalmayasın. 5-10 yıl çabalamak, geri kalan 50-60 yılı çöpe atmaktan daha mı zor?
 
Kardeşler okumak meslek öğrenmek değerlidir. Ama ekonomik zorluklar ve bu malum kriz şu an üniversite mevzunu işsizleri biriktirmektedir. Fabrikalarda vasıfsız iş alanlarında üniversiteler çalışmakta ve yoğun iş başvurusu yapmaktadır. Artık vasıflı vasıfsız işsizlik söz konusu olduğundan önceden propaganda edilen üniversite kesin iş buldurur sloganın hiç olduğu bir dönemdeyiz. Okumak iyidir ama ne okuduğuna bağlı biraz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı