Okumak mı çalışmak mı?

Üniversiteye gidin. Babadan kalma bir dükkan vs. olmadıkça okumamak mantıklı değil. Okumadan girdiğiniz işte de muhtemelen asgari ücret alacaksınız. Okumadan girilen tek mantıklı yer sanayi gibi. Eğer araba, motor falan tamir ederseniz güzel para var. Ama bunda bile tanıdık olsa iyi olur yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Şuan sizin için en mantıklısı okumak gibi duruyor.
Maalesef hocam dükkan yok. Babam bu yüzden okumamı istiyor. Kendisi de çalışıyor CNC Operatörü çektiği zorluklar ve durumlar olduğu için bana oku diyor. Yaşım da ilerledi sanayiye girmek olmaz bu yaştan sonra öğrenilmez.

Aynı zamanda Beykent üni bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olup da Akbank'da işe girmiş ve 200K maaş ile başlangıç yapmış çocukluk arkadaşımda var. Memleket öyle bir halde ki artık random olduğuna inanıyorum. Bölümünüz iyiyse paçayı kurtarmak şansla mümkün. Yine de işiniz şansa kalıyor şahsımca.
Güzel bir başlangıç yapmış hocam, Dediğiniz gibi şans.

Maalesef hocam dükkan yok. Babam bu yüzden okumamı istiyor. Kendisi de çalışıyor CNC Operatörü çektiği zorluklar ve durumlar olduğu için bana oku diyor. Yaşım da ilerledi sanayiye girmek olmaz bu yaştan sonra öğrenilmez.
Bende şuan 17 yaşındayım, keşke eskiden sanayiye gidip iş öğrenseydim diyorum. Ama dediğiniz gibi yaşta geçti biraz o yüzden okumak zorunda kaldım bende. Okumak kötü değil tabii de yorucu. İyi yandan bakarsak üniversite ortamı falan herkesin yaşaması gereken bir şey. Belki biriyle tanışırım kendi hayatımı kurarım diye düşünüyorum ama büyük ihtimal olmayacak öyle bir şey.

Bende şuan 17 yaşındayım, keşke eskiden sanayiye gidip iş öğrenseydim diyorum. Ama dediğiniz gibi yaşta geçti biraz o yüzden okumak zorunda kaldım bende. Okumak kötü değil tabii de yorucu. İyi yandan bakarsak üniversite ortamı falan herkesin yaşaması gereken bir şey. Belki biriyle tanışırım kendi hayatımı kurarım diye düşünüyorum ama büyük ihtimal olmayacak öyle bir şey.
Şuan da da okuyorsunuz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı