Sen ya boğaziçi ya hiçbir şey gibi düşünüyorsan, Ortalamanı 95 üzerine çıkarmadığında bildiğim kadarıyla artık ilk 5 imkansız çünkü obp geriye atıyor bayağı.Babamın bir mobilya imalathanesi var. Araba ustalığını ise, eğer bir zanaatla uğraşacaksam sevdiğim bir işi yapmalıyım düşüncesiyle tercih ettim. Ancak okursam, bunu en üst düzeyde, örneğin Boğaziçi Üniversitesi gibi bir yerde yapmak istiyorum. Aslında hangi işi yaparsam yapayım, o işte en iyisi olmayı hedefliyorum. Eğer üniversiteye gidersem, kendimi geliştirip iyi bir pozisyonda işe girerek para biriktirmeyi, ardından da kendi işimi kurmayı planlıyorum. Çıraklığa başlasam da benzer bir yolu izlemeyi düşünüyorum: Bir işe gir, işinde en iyisi ol, sermaye biriktir ve kendi işini kur. Şu an hangi yolla bunu başaracağımı düşünmeye çalışıyorum. Babamın imalathanesinin başına geçmek de olasılıklar arasında. Beni okumaya en çok yönlendiren ise oluşacak çevre ve içinde bulunacağım sosyokültürel yapı. Çünkü üniversite sayesinde kazanacağım çevreyi ve saygınlığı, sanayi ortamında elde edemeyeceğim neredeyse kesin.
Eğer bir işi gerçekten istiyorsam o işin şartlarına iyi katlandığım söylenebilir. Şu anda hangisini tamamıyla istiyorum, hangisinde ne zorluklar yaşayacağım, onu bilmek istiyorum. O yüzden buraya yazdım![]()
MESEM'e falan gitmezdim gider babamın işini yapardım bu arada. El alemin kölesi olmanın alemi yok kendi işim varken.