Okuyan İnsanlar Neden İşsiz?

İş isteyene her yerde var. Kimse demesin iş yok diye. Ben şimdi buradan sanayiye çıksam iş bulurum.
Sen hiç sanayide çalıştın mı acaba? 12 saat köle gibi çalıştırıp asgari ücret veren, yol parasına karışmam, mesaiye bırakırım ama mesai ücreti ödemem diyen tipler. Sen iş ile köleliği karıştırıyorsun. Ben iki lisans programı bitirdim iş bulamadığım için, ki asla iş beğenmemezlik yapmam sadece bel fıtığı rahatsızlığım olduğu için ağır kaldıramıyorum, İŞKUR TYP ile bir devlet hastanesine girip milletin dışkısını, idrarını temizledim 6 aylık çalışma süresi dolunca çıkardılar işten çıkarmasalardı gocunmadan yine temizlerdim, ama asgari ücreti büyük bir lütufmuş gibi gören ve asgari ücret verdiği için işçiyi köle gibi kullanacağını sanan açgözlülere kimse kölelik yapmak zorunda değil.

İş isteyene her yerde var. Kimse demesin iş yok diye. Ben şimdi buradan sanayiye çıksam iş bulurum.

Aynen bulursun ama;
  1. Yemek verilmeyecek veya yemek ücreti ödenmeyecek.
  2. Sigortan yatıp yatmadığı belli olmayacak.
  3. Mesai ücreti almayacaksın.
  4. Resmi, dini tatil ve pazar günü çalışacaksın.
  5. Deneme süresi ayağına adam gibi ne kıyafet ne korunmak için ekipman verecekler.
  6. Sürekli olarak köle muamelesi görmek.
  7. Zam istediğinde işten atılmakla tehdit edilmek.
Gibi çeşitli şeyleri kaldırım, diyorsanız elbet bulursunuz. Çünkü bu tipler işler hariç anlık durumda kolay kolay iş bulunmaz.

Sağlığımdan olacaksam, mesai ücretimi alamayacaksam, haftada 1 gün bile tatilim olmazsa köleden ne farkım kalır !

Kusura bakma ama abartılı şekilde konuşmuşsun. Kimse mecbur olmadıkça bu şartlar altında çalışmaz. Zaten böyle şartları sunan patronlarda genelde 3-4 ay çalıştırıp işten atıyor.

Patron değilde iki harfli, ortasında nokta olan bir söz var, onu söyleyeceğim ama o lafı bile hak etmiyorlar.

Asgari ücret verip, hakkının yenmeyeceği, adam gibi iş bulmak için sanayiye uğra, büyük ihtimal duyacağın tek söz sizi sonra ararız veya eleman aramıyoruz olacaktır.

Adam gibi iş dediysem;
  1. Yemek ihtiyacı karşılanan.
  2. Bir şekilde servis olmasa bile ulaşım ücreti ödeyen.
  3. Mesai kalınca ücreti 1 kuruş bile aklamadan veren.
  4. Pazar günü tatil olan.
Gibi olduğu sürece gerekirse bütün gün amelelik yaparım, insan olduğum hatırlansın, hak ettiğimi alayım yeterli !

Herkes deneyimli eleman istiyor.Sen onu işe almazsan adam nasıl deneyim kazansın.
Üniversiteden mezun olduğun zaman çıraktan bi' farkın olmuyor da o yüzden deneyim istiyorlar. Okudum abi ben diyip 4000-5000 lira maaş isterlerse gülerler adama. Tecrübe edinene kadar asgari ücrete bile razı olmak zorundasın çünkü iş tecrüben yok. Stajını bile naylon yapanlar var.

Üniversiteden mezun olduğun zaman çıraktan bi' farkın olmuyor da o yüzden deneyim istiyorlar. Okudum abi ben diyip 4000-5000 lira maaş isterlerse gülerler adama. Tecrübe edinene kadar asgari ücrete bile razı olmak zorundasın çünkü iş tecrüben yok. Stajını bile naylon yapanlar var.
Başka bir başlıkta Vatan Bilgisayar'ın iş başvurumu satış sektöründe tecrübem yok diye reddettiğini yazmıştım, burayada yazıyım. Evet kimi insanlar tecrübesiz olmasına rağmen 3000 ya da 4000 maaş beklentisinde olabiliyor ama artık firmalar asgari ücrete razıyım diyene bile senin tecrüben yok o yüzden seni işe almıyorum diyebiliyor. Üniversite okurken rahata alışıp, part time bir işe girip cv doldurmamak benim aptallığımdı(genç kardeşlerim varsa abi tavsiyesi benim gibi aptallık yapmayın) yaş 28 yaptığım aptallıkların bedelini ödüyorum, çoğu yer kendi sektörlerinde tecrübem olmadığı için yüzüme bile bakmıyor.

Sen hiç sanayide çalıştın mı acaba? 12 saat köle gibi çalıştırıp asgari ücret veren, yol parasına karışmam, mesaiye bırakırım ama mesai ücreti ödemem diyen tipler. Sen iş ile köleliği karıştırıyorsun. Ben iki lisans programı bitirdim iş bulamadığım için, ki asla iş beğenmemezlik yapmam sadece bel fıtığı rahatsızlığım olduğu için ağır kaldıramıyorum, İŞKUR TYP ile bir devlet hastanesine girip milletin dışkısını, idrarını temizledim 6 aylık çalışma süresi dolunca çıkardılar işten çıkarmasalardı gocunmadan yine temizlerdim, ama asgari ücreti büyük bir lütufmuş gibi gören ve asgari ücret verdiği için işçiyi köle gibi kullanacağını sanan açgözlülere kimse kölelik yapmak zorunda değil.
Sonuna kadar haklısınız. Sanayide iş bulmak herkese kolay. Küçük yaşta bile gitseler bulurlar. Kölelikle karıştırıyorlar.

Sonuna kadar haklısınız. Sanayide iş bulmak herkese kolay. Küçük yaşta bile gitseler bulurlar. Kölelikle karıştırıyorlar.
Sanayi deyince aklınıza ne geliyor onu da anlayabilmiş değilim hayatınız da sanayiye gittiniz mi? Sanayide staj yaptım ve çalıştığım yerde haftasonları tatil, ücretlerde asgari değildi işinin ehlisi ustalarda gayet dolgun maaşlarda çalışıyorlardı. Sen sanırım sanayide sadece amelelik var sanıyorsun, sanayide hep çırak kalmazsın bunu unutma ama evinde oturduğun sürece çıraksın burada edebiyat yapma. Tek bi' sanayide görmedim ayrıca mobilya ustası arayıp bulamayanlar gördüm ben 5000TL paraya.

Sanayi deyince aklınıza ne geliyor onu da anlayabilmiş değilim hayatınız da sanayiye gittiniz mi? Sanayide staj yaptım ve çalıştığım yerde haftasonları tatil, ücretlerde asgari değildi işinin ehlisi ustalarda gayet dolgun maaşlarda çalışıyorlardı. Sen sanırım sanayide sadece amelelik var sanıyorsun, sanayide hep çırak kalmazsın bunu unutma ama evinde oturduğun sürece çıraksın burada edebiyat yapma. Tek bi' sanayide görmedim ayrıca mobilya ustası arayıp bulamayanlar gördüm ben 5000TL paraya.
Siz bir insan evladının yanında staj yapmışsınız anlaşılan. Bir tornacıya iş başvurusunda bulunmuştum 12 saat çalıştıracağını zorunlu mesai olduğunu ve mesai ücreti ödemeyeceğini ayrıca yol parasınada karışmayacağını söylemişti. Sizin iyi bir insanın yanında staj yapmanız piyasadaki çakalları yok etmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı