Okuyan İnsanlar Neden İşsiz?

Siz bir insan evladının yanında staj yapmışsınız anlaşılan. Bir tornacıya iş başvurusunda bulunmuştum 12 saat çalıştıracağını zorunlu mesai olduğunu ve mesai ücreti ödemeyeceğini ayrıca yol parasınada karışmayacağını söylemişti. Sizin iyi bir insanın yanında staj yapmanız piyasadaki çakalları yok etmiyor.
Kimi insanlar iyilerdir, hakkını öder. Kimileri vardır sizin patronunuz olan tornacı gibi hakkını ödemez. Bir insan gidipde bu tür kişilerin yanında çalışırsa hakkını alamaz orada boşu boşuna durur. Mantıksız iş yapar.

Sanayi deyince aklınıza ne geliyor onu da anlayabilmiş değilim hayatınız da sanayiye gittiniz mi? Sanayide staj yaptım ve çalıştığım yerde haftasonları tatil, ücretlerde asgari değildi işinin ehlisi ustalarda gayet dolgun maaşlarda çalışıyorlardı. Sen sanırım sanayide sadece amelelik var sanıyorsun, sanayide hep çırak kalmazsın bunu unutma ama evinde oturduğun sürece çıraksın burada edebiyat yapma. Tek bi' sanayide görmedim ayrıca mobilya ustası arayıp bulamayanlar gördüm ben 5000TL paraya.
Sanayi ortamını sizden daha iyi bildiğime eminim ki küçük yaşta başladım orada çalışmaya. Tabi şuan orada çalışmıyorum ama sen staj diyorsun.

Sanayi ortamını sizden daha iyi bildiğime eminim ki küçük yaşta başladım orada çalışmaya. Tabi şuan orada çalışmıyorum ama sen staj diyorsun.
Çıraklardan farkım olmayan bi' staj yaptım. Elektrik Panosu yapıyorduk diğer çıraklarla güzel de para veriyorlardı çıraklar bile 2500'den aşağı almıyorlardı adamların yaşı 17-20 arasındaydı, sigortalar her gün yattı, yeri geliyordu nitelikli eleman bulamıyorlardı Elektrik Mühendisliği okumuş elinde yankeski tutamıyor bi' kere mühendis proje çizer onu da okulunu okuyup beceremiyorsan uğraş dur o adamı yurtdışında da değerlendirmezler.

Üniversiteler fazla, sektör küçük.

Herkes okuyabilir artık. Ama her okuyana yetecek kadar meslek yok. Okuyan adamda haklı olarak şunu söylüyor ben o kadar yıl boşuna mı okudum...

AKP politikasının yarattığı bir döngü. Piyasada 300 üniversiteli genç lazımken 3000 kişilik kontenjan açarak 2700 kişiyi işsiz bırakıyorlar. Milyonlarca Öğretmen atanamayıp sürünürken hala öğretmen yetiştirmeye çalışıyorlar.

Son çare olarak öğretmen olmak için okuyanları, tekrar okutup öğretmen yapacaklar. Mantıksızlığa beyinsizliğe bakar mısın? Bilmem kaç yıl öğretmen olmak için okumuş adamı tekrar bir programa sokup sınava ve mülakata tağbi tutacaz diyorlar. Mülakattı vs geçemezsen torpil olayları yaşanırsa okuduğun 5-6 yıl çöpe gidecek işsiz kalacaksın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı