Olası Akkuyu Nükleer Santrali Patlamasının Etkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Japonlara ne kadar güvenilir?
Kendi ülkelerindekini kontrol edemediler (depremse burada da deprem var) bizimkini mi edecekler? O santrale bir şey olma ihtimalı gerçekten çok yüksek. Hem burası Türkiye. Kedi kaçmazsa, füze kaçar belki belli mi olur?

@Ulgoray Sana tamamen katılıyorum. Türkiye iş ahlakı olarak çok geride bir ülke. Biz her işimizi maksimum kazanç minimum gider olarak hesaplıyoruz. Bu nedenle kazalar ve ölümler çok daha fazla oluyor.
@brk35 Neden nükleer santral Akkuyu'da yapılyor önce bunu bir araştır. Sonra Japonya'nın deprem riski ile Türkiye'de ki deprem riski arasında ki farka bak. En son da Japonların iş ahlakı ve disiplini hakkında bir şeyler öğren. Sonra kediydi, füzeydi olaylarına girersin.

Son düzenleme:
Bu nükleer santral olayına herkezin dışardan bakması lazım . Çünkü siyaset anlamından bakıyor herkez buda saçma sapan düşünceler doğuruyor . Nükleer Santral lazım olan bir şey , sanki Türkiye'de elektrikde hiç dışa bağımlılık olmuyormuş gibi düşünüyorlar . Bu santral'in hem iyi hemde kötü yanları var .

Ben hiç ama hiç istemiyorum bu termik santrali bir Mersinli olarak. Gidin başka şekilde üretin elektriği bilmemneyi. Hiç mi ders alınmadı başka kazalardan ? Zaten gene %100 Türk yapımı değil. Tamam dışa bağımlılık azalacaksa güneş panelinden, rüzgâr gülünden de üretirsiniz. Ayrıca ülkemiz çok kritik bir bölgede ve yüzölçümümüz de küçük. Olası bir kaza (Mazallah) bütün Türkiye'yi etkiler.

Son düzenleme:
Ben hiç ama hiç istemiyorum bu termik santrali bir Mersinli olarak. Gidin başka şekilde üretin elektriği bilmemneyi. Hiç mi ders alınmadı başka kazalardan ? Zaten gene %100 Tüek yapımı değil.
Başka şekilde yapılabilseydi çoktan yapılırdı emin ol.

Başka şekilde yapılabilseydi çoktan yapılırdı emin ol.
Olabilir, pek anlamıyorum ama:
4a0665d5-504d-4cd7-a592-8a690209dd10.jpg
(Almanya)

Bu bir alternatif olsaydı yaparlardı diye düşünüyorum sonuçta nükleer enerji tehlikeli buna rağmen bunu seçiyorlar ise güneş enerjisinin maliyeti yüksek demekki. :/
Nüfüsumuz hiç de az değil. Alınan bu vergilerle bunca senede bir tane güneş paneli tarlası yapılabilirdi bence.

@Kimse santral'i istemiyorsun ama elektrik faturası fazla gelince gene devlete sövüyorsunuz . Adamlar ne yapsın bir şekilde karşılanmak zorunda . Türkiye'ye kurdular diye hemen patlıyacak ülkeyi radyo aktif vs şeyler saracak diye birşey yok .

@Resul.A Merak etmeyin, dediklerim hakkında yeterli bilgiye sahibim.
Çok genel bakıyorsunuz, hem de çok. Japonlar işine sadık olabilir fakat herkes aynı mı? Bu şekilde olaylara bakmanın gerçekten çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Buraya gelen Japona biz ne kadar güvenebiliriz? Tarihimize de bakacak olursak zaten başımıza ne geldiyse hep başkalarına güvenmekten gelmiş...
Siz gerçekten bu santral olayının sorunsuz sonuçlanacağına inanıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı