Online oyunları bırakmak

SupremsPlays

Centipat
Katılım
9 Mart 2023
Mesajlar
765
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bugün sizlere yıllarca deneyimim olan Online oyunlar hakkında konuşacağım. Burada söylediklerim sadece benim fikrim ve size tavsiyemdir.

Yıllardır bulunduğum bu bataklıktan yaklaşık 1 ay önce kurtulmuş oldum. Artık Online oyunlardan hiç zevk almamaya başlamıştım. Mentalim çökmüştü direkt. Bu tarz oyunlarda ne hilesi bitiyor, ne de toxici bitiyor... Anlayacağınız, oyunların asıl amacı olan eğlenceden çok daha uzak bir deneyim sunuyor. Asıl amacı oyuncuyu bağımlı etmek ve her Online oyunda olduğu gibi oyuncudan para koparmak tabii. En büyük sorun olan hileler az olsun çok olsun, oyunda bir kez karşınıza geldi mi zehir ediyor oyunu. Örneğin CS2 gibi bir oyunda dolu hile var. Hile yetmezmiş gibi dolu toxic insan var. Bu dediğim Prime hesaplarda bile çok yaygın. Bir maç oyununa geldi mi dakikalarca o maçın bitmesini bekliyorsun. Bu şekilde zamanını çöp ediyorsun. GTA Online desek zaten hileciler yüzünden oyun oynattıran yok. Daha saymak istediğim çok oyun var ama bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Çok uzatıp sizi sıkmak istemiyorum.

Artık hikayeli ya da PvE tarzda oyunlar oynamaya başladım. Alacağım bir oyun PvP vs. içeriyorsa direkt uzaklaşıyorum ondan. Bu durum 1 aydır böyle ve inanılmaz rahatladım. En basitinden Minecraft ve Terraria gibi oyunlar oynuyorum. RDR2 oynamaya başladım, sonra Baldur's Gate 3 oynamayı düşünüyorum. Uzun lafın kısası sizin de bu tarz oyunlara yönelmenizi öneririm. Biraz uzun oldu ama bunları söylemek istedim. Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Online oyunlar insanın ömrünü yer. Zamanında birkaç gün- fazla değil biliyorum :D- bırakabilmiştim dünya var dedim. Sonra tekrar geliyor online oyun perileri maalesef. Hikayeli oyunlar her ne kadar rahatlatsa bir online oyun olmuyorlar benim için. Arıyorum yani her şekilde.
 

Geri
Yukarı