Oruç tutacak mısınız?

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 16.744

Oruç tutacak mısınız?

• Evet, Oruç Tutacağım.

• Hayır, Oruç Tutmayacağım.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Ya kanka okul için minibüs bekle günde 4 minibüs yapıyorum sonra azıcıkta 200mt falan yürüyorum akşam 5 gibi çıkıyorum okuldan herkes gibi, ben zaten günde 2-3 litre su içen birisi olduğum için aşırı zorlanıcağımı düşünüyorum ama tatilde hiçbir yere gitmeyeceğim için tutarım ya.
Sende haklısın hocam. 4 minibüs yürüme falan. Tatil de tutarsınız inşallah.

Neresi saçma bende onu öğrenmek istiyorum.
Oruç ibadetinin temel hedefi insanları takva- ya eriştirmektir. Bu bizzat Kur'an-ı Kerim'de, "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı..." (Bakara, 2/183) şeklinde ifade edilmektedir.

Oruç ibadetinin temel hedefi insanları takva- ya eriştirmektir. Bu bizzat Kur'an-ı Kerim'de, "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı..." (Bakara, 2/183) şeklinde ifade edilmektedir.
Oruç her gün aç yaşayan insanları sadece 1 aylığına anlamak için de gayet güzel bir ibadet. Ve sonuçta akşam yemeğini yiyorsun o yemeği yiyemeyenler de var. Ayrıca oruç tutmanın bilimsel olarak insan vücuduna yararlı olduğu söylenmekte.

Ben oruca çok dini yönden bakmıyorum. Ne kadar sevap işlemiş oluyorsanız da sağlığınıza da faydalı bir şeydir oruç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı