Oruç tutmanın vücuda yararları ve zararları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar oruç tutmanın yararları ve zararları nelerdir? Vücudun su istemesine rağmen su içmemek, yemek ihtiyacı olmasına rağmen hic birsey yememek ve vücudun bütün ihtiyacini bir anda karşılamak, 10 dk içinde hayvan gibi yemek ne kadar doğru bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
10 dk içinde "hayvan" gibi yerseniz tabi ki doğru olmaz biraz erken kalkın ve yavaş yemeyi tercih edin.

11 ay durmadan çalıştırdığımız organlarımız 1 ay kendilerini bakıma almak için fırsat buluyorlar. :)

Zararı nasıl olur? Eğer bir hastalığın varsa oruç tutmaya engel, doktorundan bilgi alabilirsin. ;)

Tüm gün aç kalıp iftarda çok fazla yemek gerçekten tüm olayın içine ediyor. Ben hep kilo alırım bu dönemlerde. Nefse hakim olmak lazım.

Yararlı hiçbir yanı yok. İslam'a göre devasa evreni yaratan tanrının fakirleri anlamamız için görevlendirdiği olay güya. İnsanın yakıtı su ve yemektir. Almaması iyi bir şey değil ve öğün saatleri değişmesi oluyor. Ayrıca psikolojiyi etkiliyor. Yemek yerken orucunu unutmamak için bir hale giriyorsun oruç zamanı bitiyor hala oruçluymuşsun hissi olarak temkinli yanaşıyorsun yemeğe.

Fakirlik sadece bizim ülkemizde yok. Afrika'da yaşayan fakirler su bile bulamıyor.
Afrika'da fakirler giyecek ayakkabı da bulamıyorlar. Bence oruç zamanı herkes çıplak ayakla dolaşmalı. Hatta açlıktan ölen fakirler bile var. Neden 48 oruç tutmuyoruz ki? Hatta güneşin altında herkes 4 saat durması da zorunlu olmalı oruç zamanında. Çünkü Afrika'da fakirler klima da bulamıyor. Daha iyi anlardık bence.

Fakirlik sadece bizim ülkemizde yok. Afrika kıtası'nda yaşayan fakirler su bile bulamıyor.
Orada müslüman, oruç tutan var mı?
Afrika'da fakirler giyecek ayakkabı da bulamıyorlar. Bence oruç zamanı herkes çıplak ayakla dolaşmalı. Hatta açlıktan ölen fakirler bile var. Neden 48 oruç tutmuyoruz ki? Hatta güneşin altında herkes 4 saat durması da zorunlu olmalı oruç zamanında. Çünkü Afrika'da fakirler klima da bulamıyor. Daha iyi anlardık bence.
O Kadar haklısın ki. 😍😍

Biliyorsunuz bedenimizdeki akciğer, mide gibi organlar kendini yenileme özellğine sahip. Mesela mide her 3 günde bir kendini yeniler ki yiyecekleri sindirmeye yarayan asitle çalılabilsin. Belli bir süre mideye bir şey de inmeyince mide bunu daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yapıyor. Öbür türlü mide hem kendi salgısını yeniliyor hem de yiyecekleri sindiriyor.
Diğer taraftan insan tükürüğü de temas ettiği iç yemek borusu gibi önem arz eden organların işlevini sağlıkla yerine getirmesini sağlıyor.
Daha çok faydası vardır da ben bilmiyorum şuan. Aslında beslenme tarzı ve tüketilen gıda türleri ile de çok ilgisi olduğunu düşünüyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı