Oruç tutmanın vücuda yararları ve zararları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence olay şöyle oluyor. ''Muhammed''in devriminde ona katılanlar açlık ve susuzluk çekiyorlar. Şehrin ileri gelenleri tarafından dışlanıyorlar. ''Muhammed''te birliğin dağılmaması için açlığı ve susuzluğu kutsallaştırıyor. Bu da sana oruç oluyor. Neyse bu konulara girmeyelim. Sonra tartışma çıkıyor. Kısacası oruç iyidir. Tutun. Mideniz rahatlar ama oruç tutarken bol bol su içmeyi de unutmayın. Ben böyle tutuyorum vallah.

Ramazan yaklaşıyor konular gelir artık böyle. İnanmıyorsan tutmazsın ne bu tantana ya. Yok öyle olmuyormuşta, böyle olmazmışta ne boş muhabbetler. İslam vs Ateistler konusuna dönecek burası yakındır.

İnsan vucüdu 2-3 gün sussuz, 2 haftaya kadarda aç kalabilir, koşullara göre. Vucüda yararıda vardır, yerine göre zararıda.

@CYP hazreti de oldum sonunda valla:)

Oruç aslında günümüzde bir tür bünyeyi terbiye etme yolu gibi. Yani açlık hissi ve kontrolünü sağlıyor. Fakat aynı zamanda ufak rahatsızlıkları olan insanların daha da kötü rahatsızlıklar yaşamasına da imkan veriyor. Örneğin şeker hastası biri kriz geçirebilir veya migren tarzı hastalığı olan kişi açlığın etkisiyle tetiklenebilir. Bence insan bünyesini biliyor olması lazım. Aksi takdirde sevap kazanayım derken cennete kestirme yol kazanma ihtimali yüksek.

Yararlı hiçbir yanı yok.

Her şeye bilimsel açıklama arayan bir kişinin böyle bir yorum yapması büyük talihsizlik. Oruç tutmanın vücuda ne gibi etkileri olduğu bilimsel çalışmalarla sabittir. Hiçbir faydası yoktur diye kestirip atamaz kimse.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı