Otomobillerde en gereksiz bulduğunuz şeyler?

Otomatik vites üreten bir şirkette hissen falan mı var? :D
Kahretsin, ben açığa çıktım Johnny! Hemen çıkar benim buradan. :D

Yaptığın şeyin hâlâ farkında değilsin sen tabii. Bak konu başlığında ne diyor?

Otomobillerde en gereksiz bulduğunuz şeyler?​


Bu ne demek? "Herkes kendisine göre" gereksiz bulduğu şeyi söylesin demek. Sen ne yapıyorsun? İnsanların kendisine göre gereksiz olduğunu söylediği şey üzerinden bunu diyenlere "beceriksiz" demeye getiriyorsun. İnsanlar başka birine mi soracak "kendisine göre" olan fikrini söylediğinde? Senin yaptığın şey ise tamamen haddin dışına çıkıp bunu yapanlara saldırmak oluyor. Benim senin yazdığın mesaja kadar biriyle bir diyalog içine girmişliğim var mı? Yok, haddim değil çünkü.

Debriyaj pedalı uzun süredir gereksizdi, manuel viteste bile bu pedala ihtiyaç olmayan teknoloji uzun süredir (Sanırım Saab'da) aslında vardı. Firmalar neden bu kadar sene bunu yaygın olarak çıkarmadı? Çünkü arabasında konfor isteyen insanların sayısından, otomatik kullanımının yaygınlığından dolayı buna yönelmediler.

Bir de arabada kontrol bendeymiş gibi hissetmiyorum diyenlere şunu sorayım: Kaçınız arabanızdaki motorun verimli tork aralığının olduğu devirleri biliyor? Kaçınız buna göre vites tercihi yapıyor? Kaçınız profesyonel bir sürücü düzeyinde (performans/yakıt verileri profesyonel düzeydekiler için doğruya yakın oluyor) elinizin altındaki vitese hakimsiniz? Şu anda manuel kullananların çok küçük bir yüzdesi hariç diğerleri otomatik vitesle daha verimli şekilde arabayı kullanabileceklerinin farkında değil.
 
Gereksiz bir teknoloji. Debriyajla manuel araba kullanamayanların "debriyaj, manuel gereksiz" demelerine hastayım gerçekten. Evet şehir içinde otomatik vitesler daha avantajlı kesinlikle. Ama bunu arabayı kullanamayışlarına bağlamamalarına tutuluyorum gerçekten. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eyvallah hocam değişik bir şeymiş gerçekten. Ama seri vites atarken falan şanzımanı cartlatır bence bu debriyajı yetiştiremeyip :D
 
1619259225138.png


1619259247955.png


Bu ikisi hocam trafikte çok az kişi kullanıyor zaten otomobil firmaları bunları araçlarından kaldırıp sunroof koymalı (!)
 
Dokunmatik ekranlı işe yaramaz multimedyalar. Çoğu berbat hassasiyete sahip ve düzgün çalışmıyorlar. Düzgün bir Bluetooth CD ve USB özellikli multimedya iş görür.
 
Eyvallah hocam değişik bir şeymiş gerçekten. Ama seri vites atarken falan şanzımanı cartlatır bence bu debriyajı yetiştiremeyip :D
Yok hocam elektronik önlemler olur yine sıkıntı olacağını sanmam. Yani aslında burada dezavantaj seri vites atarken ortaya çıkacak sorunlar değil, seri vites atamamak gibi sorunlar olur. :D Aniden vites düşüp hızlanmak gibi sorunlar daha önce de yaşanmış şeyler zaten.

Bu teknoloji çok uzun süredir var. Sadece 2 nedenden dolayı firmalar buna uzun süredir yönelmiyorlardı hepsi bu.

Doğru çünkü insanlar bunu tercih etmiyor. Manuel gibi kontrol tamamen sizde olmuyor. Beklenmedik vites değişimlerinde araba ne yapacağını bilemiyor. Manuel kullanmak için tork aralığını bilmeye gerek yok ki. Kas hafızası diye bir şey var. Bir aracın hangi devirde nasıl davranacağını bilmek için açıp broşürü okumaya gerek yok. Kullanan kişi debriyajlı manuelde çok daha iyi sonuçlar elde edecektir ki geçmişte de böyle olmuş. Ayrıca bozulma potansiyeline de sahip. Manuel oldukça debriyaj olacak. Zaten elektrikli geliyorken bu tip uygulamalar daha da gereksizleşiyor.
 
Bu teknoloji çok uzun süredir var. Sadece 2 nedenden dolayı firmalar buna uzun süredir yönelmiyorlardı hepsi bu. Bu yüzden debriyaj pedalı uzun süredir gereksiz diyorum.
Doğrudur hocam. Ayrıca maliyetleri de arttıracaktır bu sistem. Doğal olarak araç fiyatlarını da. Bir de debriyajla uğraşmak istemeyen adam neden vites atayım ki der ve gider normal otomatik vites bir araba alır. Tutmaz bence bu sistem.
 
Bir de debriyajla uğraşmak istemeyen adam neden vites atayım ki der ve gider normal otomatik vites bir araba alır.
Sebebi o değil aslında fiyat olarak otomatik ve manuel arasında konumlandırılıyor zaten. Güncel bir sıfır otomobilde sadece otomatik vites almak için on binler ödenebiliyor. Bu da arada bir alternatif olabilir. Ancak başka sebepler öne çıkıyor.
 

Geri
Yukarı