Oyun hevesi kalmayan bir ben miyim?

Onlarda oyun gibi değiller be hocam FiveM çakma mobil GTA'lar gibi duruyor.

Sıkmaz da oyun gibi eğlencesine oynanan bir şey değil ki vakit öldürmelik oyun.

Ben araştırdım bazı serverler sırf kasmasın diye acayip kalitesiz arabalar silahlar ekliyor falan filan ama bazen karşılaşıyorum çok kaliteli yapılmış serverlar var bakmanızı tavsiye ederim, ayrıca arkadaşlarla oynamalık oyunlar yazacağım birkaç tane beğenir oynarsınız belki.

Plate up, Unravel Two, Pacify, It Takes Two (bir arkadaşınız daha varsa kesinlikle ama kesinlikle oynayın) ve son olarak fedual friends bunların hepsini bir deneyin derim hepsini olmasa bile araştırın beğendiğiniz birkaç tanesini.

Onca yılı sefalet içerisinde kötü bir laptop ile geçirdim. Indie oyun oynamaktan ciğerim solmuştu. Sürekli bilgisayar alınca oynayacağım oyunların hayalini kurardım, not alırdım. İşe girip çalışmaya başladıktan sonra bayağı sağlam bir bilgisayar topladım kendime ama aynı zamanda o eski hevesimi de kaybettim. Bir anda bir şeyler oldu. Sürekli hayalini kurduğum NieR: Automata'yı bile 2 ayda anca bitirebildim. Hala bilgisayarda oyun oynamaya hevesim yok. Bazen hiçbir şey yapmadan monitörü izliyorum sadece, öylece ekrana bakıyorum. Sonra internette dolanıp kapatıyorum. Çok denedim o eski hevesi geri getirmeyi ama başaramadım.

Aynısı bende oldu yıllarca hayalini kurdum, ben en azından hevesimi 1 yıl alabildim sonrasında hiç heves vermemeye başladılar.
 
9-10klık online oyun geçmişim var. Online oyunları bıraktım. Sadece single player oynuyorum. Asla eski tadı almıyorum ve canım sıkıldığında giriyorum artık kafa dağıtmak için.
Şu an her oyuna girdiğimde "bu bana ne katacak ki" düşüncesi hep kafamda oluyor. Genel olarak şu an her oyun bana boş geliyor. İnsanı bağımlı yapmaktan başka bir getirisini görmedim.
Özellikle çok detaylı oyunlar beni daha da daraltıyor. Tabii ki saygı duyuyorum bir emek var o ayrı bir mevzu ama gerçek olmayan bir dünyada bir karakter yaratıp saatlerce oynuyorsunuz. Gerçekten insana faydası yok. Belli bir miktar oynanır tabii ki ona bir şey söyleyemem.
 
Bende aynı şekilde ama ben daha çok single oyunları oynamıyorum. İyi oyunlarda vardır elbette fakat çoğunun hikayeleri karmakarışık, uzun ya da sıkıcı olmasından kaynaklı oynamıyorum ben. Bazı oyunlarda mesela yan görevleri bitirerek oyunu bitirmek zorundasın.

Oynadığım tek bir oyun var o da Dead by Daylight.
 
Son düzenleme:
Genelde oyunları heyecanlı hale getirecek veya eğlenceli hale getirecek insanlara yeterince sahip olamıyorsak oynadığımız oyundan da bir şey anlamıyoruz. Dolayısı ile bir yerden sonra sarmamaya başlıyor. Muhabbet eşliğinde bitirmek oyunu bir kenara koyup kafa dağıtmanın tek adresi doğru insanları bulabilene tabii.
 
Hakkat be bende öyleyim 70 tane oyun var pc de ama benim hiçbirine giresim gelmiyo film dizi izlemek daha cazip geliyor ama onlarıda bikerede izleyesim gelmiyor parça parça bitiriyorum bazen sarmıyo bitiresim bile gelmiyor
 
Bir süre sonra o istek sönüyor maalesef. Oyunlara erişilemediğinde güzel geliyor fakat erişebildiğiniz anda da eski heyecanı kalmıyor. Uzun süre çok kötü bilgisayar kullandım ve hep oyunlara uzaktan baktım. Sonradan adamakıllı sistem dizince aniden oyun oynama isteğim de söndü.
 
Neredeyse tüm AAA oyunlara sahibim. Bilgisayarım da hepsini kaldırıyor. Ama PC'yi açınca sadece YouTube giriyorum. Oynadığım bir Elden Ring vardı ona da giresim gelmiyor. Yeni oyuna başlamak da istemiyorum. Tuhaf bir durum. Benden başka yaşayan var mı?
Zevk meselesi, örneğin ben AAA oyunlar yerine daha çok serbest yapımları oynuyorum.
Daha salıyor, bu oyunlar: project zomboid, RimWorld, kenshi, 7 days to die, Barotrauma, Battle Brothers, BPM: BULLETS PER MINUTE, Battle vs Chess...
Bunun gibi oyunlar.

Çoğu kişi bilgisayar alınca hevesim kaçmış demiş yani 16 ay oldu gene'de hevesim var.
 
Son düzenleme:
Ben de uzun süredir oyun oynamak istemiyorum. Bundan dolayı oyun oynamak yerine film izlemeyi tercih ediyorum. Oyunlar artık hep aynı gibi gelmeye başladı. Film İzleyince en azından farklı bir deneyim yaşamışım gibi hissediyorum.
 

Geri
Yukarı