Synth3x
Kilopat
Daha fazla
Yaklaşık 1 yıldır PC'yi kullanıyorum hiçbir sorunu yoktu 3 4 gündür oyun oynarken kapanıyor bazen açar açmaz bazen 2 3 saat oynadıktan sonra bazen oyun değiştirdikten sonra bazen de akşam kapanıyor ne zaman kapancağı belli olmuyor. Önce ekran gidiyor 2 3 saniye sonra PC reset atıyor. PSU yetersiz veya arızalı değil fanıda dönüyor. Sıcaklık desen GPU boştayken 40 45 derece arası oyundayken 70 75 civarlarına çıkıyor maksimum üstünü göremeden reset atıyor zaten. CPU ise hep 40 45 derece. Toplamda kasada 6 tane fan var 2 tane ekran kartının kendinden küçük fanı 3 tane kendi taktığım fan var 1 tanede PSU fanı var desek 6 tane fan var diyebiliriz. PC'yi dün fön makinesiyle temizledim fanlara PSU'nun fanını falan elimden geldiğince temizledim. Termal macun yenileme süresi geldiğini sanmıyorum zaten ısınmadan kapansa CPU 40 45 derece olmazdı idael sıcaklıkta. Windows Defender yani virüs programım kapalıymış farkında değilim virüs bildirimi geldi ve hemen virüs programını açtım fakat virüsün çoktan bulaştığını anladım açıklamasına baktığımında truva atı yani trojan olduğunu söyledi silmeye çalıştığımda tehdit kaldırılamadı uygulamaya izin verildi diyor halbuki hiçbir şeye izin vermemiştim. Eğer virüs yüzünden kapanıyorsa format atacağım format atmak çözüm olur mu? Trojan PC kapanmaya başladıktan bir gün önce sızmış o yüzden virüsten şüphem çok. Ayrıca belirtiyim kapanma sadece oyun oynarken oluyor hangi oyun olduğu fark etmiyor masaüstünde Google'da veya video falan izlerken kapanma yok sadece oyunda oluyor eğer virüs yüzündense gerekli dosyaları yedekleyip format atacağım.
Ekran kartım. GTX 760.
Kasa: Cooler Master.
Ekran kartım. GTX 760.
Kasa: Cooler Master.