Oyun ve okul için Linux tabanlı işletim sistemi önerisi

Çok garip bir hataya denk geldim boot ekranında, "EFI USB sevice (general udisk) has been nlocked by the current Security policy."
Secure boot'u kapatın, bu arada oyunlar XFCE'de daha stabil çalışıyor bilginiz olsun. Bazı oyunlarda siyah ekran gibi sorunlara denk gelmiştim GNOME'da ama XFCE'de sorun yok.

Hocam deneyimlerime göre GloriusEggroll'un yaptığı lutris-ge-wine-lol daha iyi çalışıyor. Tabii sistemden sisteme değişebilir, orası ayrı konu.
Bu arada bu paket derlenirken bende hata veriyordu söylemeyi unuttum. Bazen derleme sonrası çalışmıyorken bazen çalışıyordu. Bende araştırınca wine-lol'ün daha iyi olduğunu hemde derlenmiş olarak Chaotic'te olduğunu gördüm. Bilginize hocam.

Secure boot'u kapatın, bu arada oyunlar XFCE'de daha stabil çalışıyor bilginiz olsun. Bazı oyunlarda siyah ekran gibi sorunlara denk gelmiştim GNOME'da ama XFCE'de sorun yok.
Nasıl yav? Ben hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım.

Çok garip bir hataya denk geldim boot ekranında, "EFI USB sevice (general udisk) has been nlocked by the current Security policy."

Secure Boot kapa.

Bu arada bu paket derlenirken bende hata veriyordu söylemeyi unuttum. Bazen derleme sonrası çalışmıyorken bazen çalışıyordu. Bende araştırınca Wine-LoL'ün daha iyi olduğunu hem de derlenmiş olarak Chaotic'te olduğunu gördüm. Bilginize hocam.

Boot ekranında ilk seçeneği seçtim şu an kuruluma başladı. Ama Nvidia seçeneği de vardı.

Bu arada bu paket derlenirken bende hata veriyordu söylemeyi unuttum. Bazen derleme sonrası çalışmıyorken bazen çalışıyordu. Bende araştırınca wine-lol'ün daha iyi olduğunu hemde derlenmiş olarak Chaotic'te olduğunu gördüm. Bilginize hocam.

60 Seconds gibi proton ile çalışan oyunların çoğunda alt+tab attıktan sonra siyah ekran çıkıyordu. XFCE'de böyle bir şey yaşamadım, ha performans artışı da olmadı hala aynı herşey.

Boot ekranında ilk seçeneği seçtim şu an kuruluma başladı. Ama Nvidia seçeneği de vardı.
Hayır onu seçmeyin şimdilik gerek yok. O tekli GPU (NVIDIA) için.

60 Seconds gibi proton ile çalışan oyunların çoğunda alt+tab attıktan sonra siyah ekran çıkıyordu. XFCE'de böyle bir şey yaşamadım, ha performans artışı da olmadı hala aynı herşey.
Hiç rastlamadım ya. Belki o anki GNOME sürümüyle alakalı olabilir mi? Biz RDR2'de alt-tab atıyorduk FSR ve Mangohud açıkken. Yani eklenti ve işleyicileri bile değiştirmişken. Stabilite sorununu böyle anlarda beklemek doğru olur ancak yaşamadık. Bu arada dediğinizde haklı da olabilirsiniz ben öngörüsel yaklaşıyorum yanlış anlaşılmasın. :)

Hayır onu seçmeyin şimdilik gerek yok. O tekli GPU (NVIDIA) için.

Kurulum ekranı geldi, "start the installer" seçeneği ile kuruluma devam ediyorum.

EndeavourOS ise yapmanız gereken birkaç şey var.
Kurulumda GNOME seçeceksiniz.
GPU Drivers kutusunun Firewall kutusunun tikini kaldırın.Kurarken.
İşaretli olan paketler;
- GNOME Desktop
- Desktop-base + Common packages
- CPU specific Microcode update packages
- Firefox

Kurulum ekranı geldi, "start the installer" seçeneği ile kuruluma devam ediyorum.

İşaretli olan paketler;
- GNOME Desktop
- Firefox
Disk bölümleme nasıl olmalı peki? ext4 mü NTFS mi?

Son düzenleme:
Diskin tümünü sil diyeceksiniz işlem yapmak istediğiniz sürücü için ve takas alanı açacaksınız uyku moduyla veya uyku modsuz.

- GNOME Desktop
- Firefox
Desktop Base kategorisinden dediğim şeyleri yüklemeyin.

İşaretli olan paketler;
- GNOME Desktop
- Firefox

Disk bölümleme nasıl olmalı peki? ext4 mü NTFS mi?
Elbette ext4 ile yapacaksınız. Zaten kendisi yapmıyor mu? Diskin tümünü sil ile işlem yapınca kendiai yapacaktır.

Diskin tümünü sil diyeceksiniz işlem yapmak istediğiniz sürücü için ve takas alanı açacaksınız uyku moduyla veya uyku modsuz.

Desktop Base kategorisinden dediğim şeyleri yüklemeyin.

Elbette ext4 ile yapacaksınız. Zaten kendisi yapmıyor mu? Diskin tümünü sil ile işlem yapınca kendiai yapacaktı
Takas alanı yok olarak ayarlayabilme imkanı varmı?

Takas alanı yok olarak ayarlayabilme imkanı varmı?
Elbette siz bilirsiniz. Ben RAM miktarınızı bilmediğimden takas alanı önerdim. 16GB ise açmayın ama 16'nın altındaysa açın. LoL falan oynarken tavan yapıyor çünkü. FPS sorunu elbette olmuyor ancak LoL'ü sağlıklı çalıştırmak için epey RAM istiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı