Oyun ve okul için Linux tabanlı işletim sistemi önerisi

Bash:
sudo pacman -S lib32-mesa libva-intel-driver lib32-libva-intel-driver vulkan-intel lib32-vulkan-intel

Bash:
sudo pacman -S nvidia-dkms nvidia-settings nvidia-utils opencl-nvidia primus_vk python-pycuda lib32-libvdpau lib32-nvidia-utils lib32-opencl-nvidia lib32-primus_vk python-glfw vkd3d lib32-vkd3d bbswitch-dkms

Temalama için de şunları kurunuz ve ilk şöyle yazınız:
Bash:
yay -S gnome-browser-connector

Bunları kurup yeniden başlatın.
Ardından aynı şekilde gtk-engine-murrine sassc kurunuz. Sonra dilediğiniz tema ve eklentiyi kullanabilirsiniz.

kuramıyorum zaten yönetici parolası giremiyorum terminale.
Giriyor o merak etmeyin. Girmiyor zannetmeniz normal güvenlik için öyle.

Rehberimde Optimus-Manager'ı yaptıktan sonra direkt yeniden başlatın bu arada. Altında yapacağınız metin düzenlemeyi yeniden başlatma sonrasında yapınız.

Bash:
sudo pacman -S lib32-mesa libva-intel-driver lib32-libva-intel-driver vulkan-intel lib32-vulkan-intel

Bash:
sudo pacman -S nvidia-dkms nvidia-settings nvidia-utils opencl-nvidia primus_vk python-pycuda lib32-libvdpau lib32-nvidia-utils lib32-opencl-nvidia lib32-primus_vk python-glfw vkd3d lib32-vkd3d bbswitch-dkms

Bash:

Ardından aynı şekilde gtk-engine-murrine sassc kurunuz. Sonra dilediğiniz tema ve eklentiyi kullanabilirsiniz.

Rehberimde Optimus-Manager'ı yaptıktan sonra direkt yeniden başlatın bu arada. Altında yapacağınız metin düzenlemeyi yeniden başlatma sonrasında yapınız.
Hocam indirirken gpu driver ve firefox seçeneklerini kaldırdım bir bakar mısınız şuan driver yüklü mü ?

Ekran Görüntüsü - 2023-02-17 17-58-09.png

Bash:

Bash:

Bash:

glfw-wayland mi yoksa -x11 mi

glfw-wayland mi yoksa -x11 mi
X11 kuracaksınız.

Bu arada Display Manager değiştirin Welcome ekranından, lightdm ayarlayın. Lightdm ayarladıktan sonra Şifre girme ekranı geldiğinde sağ üstteki ayak simgesine basın ve Xorg-GNOME'u seçin.
Hocam indirirken gpu driver ve firefox seçeneklerini kaldırdım bir bakar mısınız şuan driver yüklü mü ?

Eki Görüntüle 1672399
Hocam sizin seçmeniz iyi olabilir. AMD'nin paketleri hakkında fikrim yok ancak Intel'inki rezalet.

verdiğiniz kodlar tamamdır hocam.
Benim rehberime gir. Chaotic AUR kurulumunu, Optimus Manager kurulumunu yap. Sonra da oyun paketlerini kur. En son da temalarız artık.

Optimus Manager'ı yükledikten sonra (yay -S'li kodun altındakini de yazmayı unutma sonradan.) Hemen yeniden başlatmayı unutmayın. Optimus Manager yüklemesi tamamlandıktan sonra altındaki Text editör kullanacağınız işlemi yapın. Yoksa hata verecektir.

X11 kuracaksınız.

Bu arada display Manager değiştirin welcome ekranından, LightDM ayarlayın. LightDM ayarladıktan sonra şifre girme ekranı geldiğinde sağ üstteki ayak simgesine basın ve xorg-GNOME'u seçin.

Hocam sizin seçmeniz iyi olabilir. AMD'nin paketleri hakkında fikrim yok ancak Intel'inki rezalet.

Xorg-GNOME kısmını bir türlü yapamadım.

LightDM ayarladıysanız sistemi yeniden başlattıktan sonra ayak simgesi olacak sağ üstte. Oradan xorg with GNOME gibi bir şey yazacak onu seçmek zorundasınız. Yoksa oyun oynayamazsınız.

Anladım ve ayarladım tamamdır.

Lightdm ayarladıysanız sistemi yeniden başlattıktan sonra Ayak simgesi olacak sağ üstte. Oradan Xorg with Gnome gibi bir şey yazacak onu seçmek zorundasınız. Yoksa oyun oynayamazsınız.
Chaotic AUR Kurulumunda;
Kod:
hata: '/var/cache/pacman/pkg/chaotic-keyring.pkg.tar.zst': geçersiz veya bozuk paket (PGP imzası)
hata: '/var/cache/pacman/pkg/chaotic-mirrorlist.pkg.tar.zst': geçersiz veya bozuk paket (PGP imzası)
Key de hata yapmışım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı