Önceden aralarında fiyat farkı epey fazlayken gereksiz derdim de şimdi 150 TL fazlasına 1800X alınabilir. M.2 için hariçten bunun gibi koruyucu plakalar satılıyor çok lazımsa alırsın olur biter.
PSU'nun şebeke mevzusu beni aşan çok teknik konular içeriyor. Yine de işini sağlama almanda fayda var. Şart değilse o model yerine Evga GQ 650 alabilirsin.
Okuma yazma hızına göre SSD seçilmez.Anakart olarak Gigabyte tercih edin. Ryzen sistemlerde en stabil çalışan anakartları üretiyor.
PSU olarak 210-GQ-0650-V2 EVGA 650 GQ - Güç Kaynağı 650 W Dahili - ATX - Nanokatalog tercih edebilirsiniz. 850 Evo 540 MB okuma/520 MB yazma değerlerine sahipken, 960 Evo 3200 MB okuma/1500 MB yazma değerlerine sahip. Aradaki fark o kadar az değil yani.
İdareten HD5450 yerine GT 1030 daha mantıklı olacaktır.
Gaming 5 tercih etmelisin. Hatta elinden gelirse K7 al.Evet değerli üyeler yukarıda belirttiğim gibi ROG Strix X370-F ve AX370-Gaming 5 arasında kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum. PSU konusunda da bir sorum vardı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kaliteli bir hava soğutma daha mantıklı olacaktır.Yabancı kaynaklarda hep X370-F önerilmiş. Gigabyte’ın BIOS güncellemelerinde sıkıntılı olduğunu ve UEFI’de Asus kadar ayrıntılı olmadığını belirtmişler. Ayrıca ileride SATA SSD yanına M.2 düşünebilirim. Aorus’un kartı M.2 konusunda biraz sıkıntılı maalesef. 240MM soğutucu olarak Kraken X52’yi biraz daha zorlayarak alabilirim belki. Olmadı H100i v2.
1800X tercih etmelisin kesinlikle değer.Tekrardan bir gelişme gerçekleşti. Daha önceden beklediğimiz Ryzen Ailesi’ndeki fiyat indirimi gerçekleşti. Şu anda 1800X, ülkemizde 1750₺. Bu gelişme üzerine işlemci beni kendine çekti desem yeridir. 1700X ve 1800X arasında 150₺ fark var. Yardımlarınız bekliyorum tekrardan.
Şebeke konusunda sıkıntınız olmasın ona uygun dönüştürücüler var. Kayıp yaşamassın.Hocam Gaming 5 ile C6H arasında 420₺ fark var. Çok yüksek bir değer. Aorus modeline karar kıldım. Yukarıda bir soru sordum. 650W güç kaynağı ekran kartı alınca tüm sisteme yeter mi sizce? Bir de bu şebeke konusuyla ilgili konu açıklamasında soru sordum. Cevaplarsanız çok sevinirim.
Evga'nın Gold serisinde GQ'dan sonrası gereksiz.Hocam açıkçası GQ modelini pek düşünmüyorum. G2 veya G3 modelleri daha iyi gibi. Bu konuyu sonra düşünmek daha iyi olacak sanırım. Son sorum Aorus’un Gaming 5 ile Gaming K7 arasındaki fark nedir?
Okuma yazma hızına göre SSD seçilmez.
Okuma yazma hızına göre SSD seçilmez.
Gaming 5 tercih etmelisin. Hatta elinden gelirse K7 al.
Kaliteli bir hava soğutma daha mantıklı olacaktır.
1800X tercih etmelisin kesinlikle değer.
Şebeke konusunda sıkıntınız olmasın ona uygun dönüştürücüler var. Kayıp yaşamassın.
Evga'nın Gold serisinde GQ'dan sonrası gereksiz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.