Oyun ve video için IPS vs. VA vs. TN panel

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat ailesi,

Bilgisayar başında League of Legends oynuyorum. Twitch'de League of Legends yayınları izliyorum. YouTube'da videolar izliyorum. Çok olmasa da dizi film izliyorum.

Almak istediğim monitöre tam karar verdim, bu sefer Samsung VA panel.

Samsung VA panel nedir?
Ayrıca PC başında böyle takılan birisi hangi paneli tercih etmeli?
1ms 144Hz 23.6 ve 24" arası boyuta oyuncu monitörü alacağım.
Sistemim eski. Sistemimi hemen sayarım isteyene.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
Hangi Tip Monitör Panel Tipi Size Uygun?
Ofis veya çalışma kullanımı: Burada tamamen fiyata dayalı bir karar vermelisiniz. VA, TN’ye üstün görüş açılarına sahip her şeyi yapan paneldir, ancak yüksek yenileme hızlarına veya Ultra düşük gecikmeye ihtiyacınız olmadığından bütçenize en uygun modeli tercih etmelisniz.

Fotoğraf ve video editörleri / Dijital sanatçılar: IPS panelleri genel olarak geniş bir renk yelpazesi sergilemeleri nedeniyle, IPS panel tercih edilmelidir

Monitörleri dikey olarak kullanan programcılar: TN panelinden en kötü izleme açılarını elde edersiniz. Bu durumda en iyi izleme açıları için bir IPS ekranı tercih etmelisiniz.

Rekabetçi çevrimiçi oyuncular: TN panellerinin e-Sports dünyasında hala tercih edilmektedir. En ucuz modellerin bile hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları desteği vardır.

Üst düzey PC oyuncular: VA paneli IPS veya TN’den daha yüksek bir kontrast oranı sağlar. Derin siyahlar ve keskin, zıt bir görüntü için VA en iyisidir. Rekabetçi oyunlar için elbete TN tercih etmelisiniz.
SVA Panel Nedir? VA ve SVA Panelleri Arasındaki Fark Nedir?
Bir PC monitörü veya bir dizüstü bilgisayar satın alırken , “VA” yerine “SVA” olarak listelenen ekranları görebilirsiniz. SVA “süper dikey hizalama” anlamına gelir ve bu Samsung tarafından oluşturulan bir terimdir . Uzun lafın kısası, SVA daha iyi görüş açıları getirdiğini iddia eden bir VA panel türüdür, bu yüzden bazı insanlar SVA’nın “süper görüş açıları” anlamına geldiğini söyler. Her iki durumda da SVA, ekranı yandan görüntülerken daha iyi görüntü kalitesi anlamına gelir. Yukarıdan ve aşağıdan bakıldığında veya çok güneşli aydınlık ortamlarda en iyi kontrast için tercih edebilirsiniz.

Paneller-Arası-Karşılaştırma-Tablosu.jpg

Tamamen tercih meselesi Ben SVA 2K 10Bit 1.07 Milyar renk aynı zamanda qantumDot panel olan Samsung'un C27HG70 Modelini kullanıyorum çok memnunum. Link 4K TN kullanıyordum arada uçurum fark var bu saatten sonra TN hayatta eve sokmam özellikle görüş açısı çok kötü TN lerin.

Merhaba
Hangi Tip Monitör Panel Tipi Size Uygun?
Ofis veya çalışma kullanımı: Burada tamamen fiyata dayalı bir karar vermelisiniz. VA, TN’ye üstün görüş açılarına sahip her şeyi yapan paneldir, ancak yüksek yenileme hızlarına veya Ultra düşük gecikmeye ihtiyacınız olmadığından bütçenize en uygun modeli tercih etmelisniz.

Fotoğraf ve video editörleri / Dijital sanatçılar: IPS panelleri genel olarak geniş bir renk yelpazesi sergilemeleri nedeniyle, IPS panel tercih edilmelidir

Monitörleri dikey olarak kullanan programcılar: TN panelinden en kötü izleme açılarını elde edersiniz. Bu durumda en iyi izleme açıları için bir IPS ekranı tercih etmelisiniz.

Rekabetçi çevrimiçi oyuncular: TN panellerinin e-Sports dünyasında hala tercih edilmektedir. En ucuz modellerin bile hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları desteği vardır.

Üst düzey PC oyuncular: VA paneli IPS veya TN’den daha yüksek bir kontrast oranı sağlar. Derin siyahlar ve keskin, zıt bir görüntü için VA en iyisidir. Rekabetçi oyunlar için elbete TN tercih etmelisiniz.
SVA Panel Nedir? VA ve SVA Panelleri Arasındaki Fark Nedir?
Bir PC monitörü veya bir dizüstü bilgisayar satın alırken , “VA” yerine “SVA” olarak listelenen ekranları görebilirsiniz. SVA “süper dikey hizalama” anlamına gelir ve bu Samsung tarafından oluşturulan bir terimdir . Uzun lafın kısası, SVA daha iyi görüş açıları getirdiğini iddia eden bir VA panel türüdür, bu yüzden bazı insanlar SVA’nın “süper görüş açıları” anlamına geldiğini söyler. Her iki durumda da SVA, ekranı yandan görüntülerken daha iyi görüntü kalitesi anlamına gelir. Yukarıdan ve aşağıdan bakıldığında veya çok güneşli aydınlık ortamlarda en iyi kontrast için tercih edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 565213

Tamamen tercih meselesi Ben SVA 2K 10Bit 1.07 Milyar renk aynı zamanda qantumDot panel olan Samsung'un C27HG70 Modelini kullanıyorum çok memnunum. Link 4K TN kullanıyordum arada uçurum fark var bu saatten sonra TN hayatta eve sokmam özellikle görüş açısı çok kötü TN lerin.

İlginiz için teşekkürler. Sanırım VA panel en iyisi olacak benim için.

Merhaba.
hangi tip monitör panel tipi size uygun?
ofis veya çalışma kullanımı: burada tamamen fiyata dayalı bir karar vermelisiniz. VA, TN’ye üstün görüş açılarına sahip her şeyi yapan paneldir, ancak yüksek yenileme hızlarına veya Ultra düşük gecikmeye ihtiyacınız olmadığından bütçenize en uygun modeli tercih etmelisniz.

fotoğraf ve video editörleri / dijital sanatçılar: IPS panelleri genel olarak geniş bir renk yelpazesi sergilemeleri nedeniyle, IPS panel tercih edilmelidir.

monitörleri dikey olarak kullanan programcılar: TN panelinden en kötü izleme açılarını elde edersiniz. Bu durumda en iyi izleme açıları için bir IPS ekranı tercih etmelisiniz.

rekabetçi çevrimiçi oyuncular: TN panellerinin e-sports dünyasında hala tercih edilmektedir. En ucuz modellerin bile hızlı tepki süreleri ve yüksek yenileme hızları desteği vardır.

üst düzey PC oyuncular: VA paneli IPS veya TN’den daha yüksek bir kontrast oranı sağlar. Derin siyahlar ve keskin, zıt bir görüntü için VA en iyisidir. Rekabetçi oyunlar için elbete TN tercih etmelisiniz.
sva panel nedir? VA ve sva panelleri arasındaki fark nedir?
Bir PC monitörü veya bir dizüstü bilgisayar satın alırken, “VA” yerine “sva” olarak listelenen ekranları görebilirsiniz. Sva “süper dikey hizalama” anlamına gelir ve bu Samsung tarafından oluşturulan bir terimdir. Uzun lafın kısası, sva daha iyi görüş açıları getirdiğini iddia eden bir VA panel türüdür, bu yüzden bazı insanlar sva’nın “süper görüş açıları” anlamına geldiğini söyler. Her iki durumda da sva, ekranı yandan görüntülerken daha iyi görüntü kalitesi anlamına gelir. Yukarıdan ve aşağıdan bakıldığında veya çok güneşli aydınlık ortamlarda en iyi kontrast için tercih edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 565213

Tamamen tercih meselesi ben sva 2K 10Bit 1.07 milyar renk aynı zamanda qantumdot panel olan Samsung'un C27HG70 modelini kullanıyorum çok memnunum. Link 4K TN kullanıyordum arada uçurum fark var bu saatten sonra TN hayatta eve sokmam özellikle görüş açısı çok kötü TN'lerin.

Bu yoruma beğeniler neden şelale olmamış ilginç.

VA panelde ghosting olayı yani iz bırakma olayı daha fazla oluyor diye biliyorum. İyice bir araştır istersen o meseleyi. Stabilite için ya IPS ya da TN panel öneriliyor. Sana IPS panel daha çok yarar gibi.

VA panelde ghosting olayı yani iz bırakma olayı daha fazla oluyor diye biliyorum. İyice bir araştır istersen o meseleyi. Stabilite için ya IPS ya da TN panel öneriliyor. Sana IPS panel daha çok yarar gibi.

İlk defa duydum ghosting olduğunu VA panellerde, siz nereden duydunuz yaşadınız mı yoksa internetten falan mı duydunuz?

Ben de monitör arıyordum 1 haftadır. Bu forumdaki çoğu konuyu da gezdim. Birçok kişi bundan bahsetmişti. Dediğim gibi iyice araştırın isterseniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı