Oyun yapımcısı olmak

Böyle bir şey yok. Programlamayı öğrenmek için Python ile başlamasına gerek yok. Python sadece başlangıçta yüksek seviye bir dil olduğu için syntax kolaylığı sağlayacaktır ama bu kurduğunuz algoritmada size bir şey katmayacak. Her dilin kendine özgü kullanım alanları vardır, Python bir oyun geliştirme dili değildir.
Sen de yanlış bilgilendiriyorsun. Programlama bilmiyorsan, insanları yanlış bilgilendirmemelisin.
 
Kodlama öğrenmen lazım, internetten kurslarla olmaz kardeşim. LGS'den alabildiğin kadar yüksek bir puan almalısın ve bilgisayar, grafik tasarımı ve oyun motorları (Unity, Unreal Engine, frostbite vb.) Hakkında bilgin olması lazım C++ kodlama da öğrenmelisin.
 
Oyun programlama dili diye bir şey yok. (Var ama siz tanımazsınız, bilmezsiniz.)
Oyunlar temel olarak(orada da belirttim) C++ ve C# ile yazılır. Bunda bir yanlışlık yok.
Önemli olan dil değil, bilgi. Dil alışkanlıklara göre farklı algılanır. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış. Dil de tercih meselesi.
Benim yazdığımda buna uyuşmayan ne var? Her dilin kendine kullanım alanı vardır, onu illa o alanda kullanacaksın diye bir şey yok. Python'da da oyun yaparsın teorik olarak ama pratikte sökmez o. Burada da bir yanlışlık yok. Yanlışlık nerede göremedim.

Önemli olan dil değil, bilgi.
Bunu belirtip önemli olanın algoritma olduğunu da söylemişim zaten.

Yazdığım şeyleri farklıymış gibi gösterip "bilgin yok" demekte garip.


Ayrıca böyle bir konu açmış olduğunuzu da hatırlatayım. :)
 
Tek bir satır kod yazmadan da Drag and Drop şeklinde çok kolay bir yolla Game Maker Studio 2 ile 2D bir oyun yapabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı