Oyundayken ekran gitmesi ve bilgisayarın kendini yeniden başlatması neden olur?

rxmoss

Decapat
Daha fazla  
Selam, FM 23 oynuyordum ve bir anda ses gelmeye başladı ve ekran gitti birkaç saniye sonra kendini yeniden başlattı. Ayrıca bazen görüntü gidip sinyal yok diyor ama bilgisayar açık yani ses vs gelmeye devam ediyor. Tek 1 tane minidump dosyası vardı ve aşağıya bırakıyorum.

Son düzenleme:
Oturduğum ev biraz eski ve prizlerde cidden sorun var arada bilgisayarı kapatmama rağmen klavyenin ışıkları yanıyor veya farenin ondan kaynaklı olabilir mi?

Selam dirilttim gibi ama tekrardan sinyal yok yazısı gelip bilgisayar kendini yeniden başlattı minidump dosyası okuyabilen varsa yardımcı olabilir mi?

Hizmet Şartlarımızı ihlal ettiği için maalesef bu öğeye erişemezsiniz.
Hatası veriyor.

Acaba OCCT ile Power testi yapmış mıydınız? Bu önemli bir etken.
Sebebi temelli ekran kartı.
Ramlerde sorun olabilir dediğim gibi. Ramleri test edin. Ramler buna sorun oluyo olabilir. Ama sorunu veren şey ekran kartı. Onun için attığım şeyi kullanın. Ramleri test edin. Nolur nolmaz OCCT ile power testi yapın.

Son düzenleme:
Acaba OCCT ile Power testi yapmış mıydınız? Bu önemli bir etken.
Sebebi temelli ekran kartı.
Ramlerde sorun olabilir dediğim gibi. Ramleri test edin. Ramler buna sorun oluyo olabilir. Ama sorunu veren şey ekran kartı. Onun için attığım şeyi kullanın. Ramleri test edin. Nolur nolmaz OCCT ile power testi yapın.
Attığınız leyi yaptıktan sonra neye bakmamız gerekiyor ?

şeyi*

Save tuşuna basıp buraya atın. Bende anlamadım fakat sanırım böyle :D.
Bir de ekran kartını değiştirip deneyin mümkünse. Sebebi ekran kartı gibi çünkü.
Buyrun.

Save tuşuna basıp buraya atın. Bende anlamadım fakat sanırım böyle :D.
Bir de ekran kartını değiştirip deneyin mümkünse. Sebebi ekran kartı gibi çünkü.
Şimdi oyuna girdim sesler bozuldu ve kendini yeniden başlattı,4 defa üst üst falan oldu bu durum.

Dosya Ekleri

• intel ssu.txt
    367,4 KB · Görüntüleme: 176
Buyurun.

Şimdi oyuna girdim sesler bozuldu ve kendini yeniden başlattı, 4 defa üst üst falan oldu bu durum.

Şimdi minidump dosyalarında ekran kartının driverinin SYS dosyası yanıt vermeyi kesmiş. Pek anlamadım sebebi ne. Ama her şeyi denemek en iyisi.
1- DDU ILE GUVENLI MODDA SURUCUYU SILMEK
Güvenli modda ekran kartının sürücüsünü kaldıracaksınız. Sonra geri kuracaksınız. Bu kadar basit.
2-Memtest ILE RAM'leri TEST ETMEK
Sebebinin RAM olabileceğini söylemişler. WattMan gibi.
3-OCCT ILE Power TESTI YAPMAK
Bu da önemli bir etken. Yetmiyor olabilir PSU. 2. olarak bunu yapın.
4-EKRAN KARTINI CIKARTIP BASKA BIR EKRAN KARTIYLA DENEMEK
Islemcınızın grafik birimi yok. İlla başka bir ekran kartı lazım. Bu opsiyonel diyebilirim.
5-FurMark ILE EKRAN KARTINI TEST ETMEK
İlk bunu yapın. Ekran kartı mı sebebi bunu görürüz.
Şu anlık bu kadar. Hepsinin sonucunu görüp ona göre konuşabilirim.

Şimdi minidump dosyalarında ekran kartının driverinin SYS dosyası yanıt vermeyi kesmiş. Pek anlamadım sebebi ne. Ama her şeyi denemek en iyisi.
1- DDU ILE GUVENLI MODDA SURUCUYU SILMEK
Güvenli modda ekran kartının sürücüsünü kaldıracaksınız. Sonra geri kuracaksınız. Bu kadar basit.
2-Memtest ILE RAM'leri TEST ETMEK
Sebebinin RAM olabileceğini söylemişler. WattMan gibi.
3-OCCT ILE Power TESTI YAPMAK
Bu da önemli bir etken. Yetmiyor olabilir PSU. 2. olarak bunu yapın.
4-EKRAN KARTINI CIKARTIP BASKA BIR EKRAN KARTIYLA DENEMEK
Islemcınızın grafik birimi yok. İlla başka bir ekran kartı lazım. Bu opsiyonel diyebilirim.
5-FurMark ILE EKRAN KARTINI TEST ETMEK
İlk bunu yapın. Ekran kartı mı sebebi bunu görürüz.
Şu anlık bu kadar. Hepsinin sonucunu görüp ona göre konuşabilirim.
Tamamdır hocam yeni driver indirdim bu durum tekrarlanırsa DDU ile kaldırıp tekrar kuracağım. Ardından da furmark testlerini v.s yapıcağım.

Tamamdır hocam yeni driver indirdim bu durum tekrarlanırsa DDU ile kaldırıp tekrar kuracağım. Ardından da furmark testlerini v.s yapıcağım.
Hocam iyi günler ddu ile sürücüyü kaldırdım ama şimdi de intel denetim paneli yok nasıl geri getireceğim ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı