Oyunlarda takılma sorunu

mustafa721

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bu anlık takılma sorunundan muzdaribim. Kullandığım AMD ve NVIDIA neredeyse bütün sistemler ve bütün oyunlarda bu anlık takılma sorununu yaşiyorum. FPS 60 iken başka bir alana bakınca 45'e düşütüğü vakit ekranda takılma oluşuyor. Format attım, PC değiştirdim hem de çok değiştirdim hiçbir sonuç alamadım. Bu takılma sorunun kökten kurtaracak bir teknoloji var mıdır? G-Sync monitör alırsam bu sorun ortadan kalkar mı? Lütfen cevap verin.

Şu anki sistemim.
GTX 1060 6G.
Ryzen R5 1500X.
8 GB DDR4 2400MHM RAM.
600W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddisk fps dropların yaşanmasındaki önemli sebeplerden biri harddisk markasını yazarmısın. Herkes ramlardan bahsetmiş fakat sorunun ramlerde olduğunu düşünmüyorum 8 gb çok küçümseniyor fakat DDR4 8GB gibi bir ram ile nerdeyse tüm oyunlarda fps drop yemezsin ram arızalıysa bilemem ama eğer yazılımsal ve donanımsal problemi yoksa sorun ram den değildir.

Son düzenleme:
Birçok arkadaş sanırım Ram yüzünden olduğunu söylüyor. Fakat sana soracağım sorularla ilgili cevaplar verirsen eğer ona göre yardımcı olabilirim.
  1. Öncelikle monitör çözünürlüğün
  2. Kullandığın işlemci fanı
  3. En son ne zaman termal macun sürüldü
  4. Ek programlar ile işlemci, ekran kartı, kasa ve Güç kaynağı sıcaklığı( HWMonitör)
Eğer belirtilen sorunlar var ise;
1-Monitör çözünürlüğün 1080p altında ise güncel işlemci ve ekran kartı kullandığın için darboğaz olabilir. Yeni Monitör alacak bütçen yok ise grafikleri yükseltmeni öneririm bu şekilde Fps belli bir seviyeye düşecek fakat stabil olacaktır.
2- Stok fanı AMD işlemciler için yeterli olmayabiliyor bu yüzden sürekli olarak işlemci ısısına göz atmanda fayda var. Fanın tozunu almakla başlayabilirsin. :)
3- Termal macunu süreli uzun zaman olduysa, kalitesiz ürün veya yanlış sürülmüş ise bitmiş olabilir veya tam olarak temas edemediği için yetersiz kalabilir ve işlemcinin ısınmasına vesile olabilir.
4- Tüm bu işlemlerden sonra sıcaklığı kontrol altına alıp denemeni bekliyorum umarım sorun çözülür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı