Papara Kart İncelemesi

Selam, Sosyal'de birçok bu kartı merak eden olduğu için kartın tüm detaylarıyla incelemesiyle karşınızdayım. Ayrıca merak ettiğiniz soruları aşağıdan sorabilirsiniz.

-Normal Kart-
Öncelikle Papara kart nasıl alırsınız diye başlayayım. Papara kart iki tür ile karşımıza çıkıyor. Bir tanesi normal İninal gibi şerit halinde olan üzerinde isim yazmayan, temassız ödeme özelliği olmayan ve herhangi bir para çekme olayını yapamadığınız kart. Bu kartın fiyatı 4.90 TL. İnternetten n11, gittigidiyor gibi sitelerden ve ayrıca TveK, D&R gibi mağazalardan satın alabilirsiniz.

-Sözleşmeli Kart-

Diğer kart ise üzerinde isminiz yazan, üzerinde bir çip olan, temassız ödeme özelliği olan, ayrıca tüm ATMler'den para çekebileceğiniz kart. Bu kartın fiyatı ise 10 TL. Bu kartı Paparanın kendi sitesinden alıyorsunuz. Sipariş vermeden önce hesabınızda 10 TL olması gerekiyor. Sipariş verince parayı çekiyor ve iki iş günü içerisinde kargoya veriliyor. Aktif Kurye diye bir şirket ile geliyor kart. Kart yaklaşık 10 günde geldi. Kurye müşteri hizmetleri vs vasat ancak en azından benim kartı getiren kişi biraz ilgiliydi. Yarım saat kapıda bekledi evde olmadığım için. Kartın yanında bir sözleşme var o yüzden kartı sadece siz alabilirsiniz. Kart geldikten sonra papara otomatik olarak size kartınızı aktif edin diye bir e-mail gönderiyor. Ve hesabınızın türü sözleşmeli olarak değişiyor.
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg


-Mobil Uygulama-

Papara'nın uygulamasına gelecek olursak bence gayet kullanışlı bir arayüzü var. Gayet güzel çalışan bir uygulama. Parmak izi ile girişi destekliyor. Para yükleme, para çekme gibi birçok işlemi yapabilirsiniz.

-Kullanım-
Papara'nın avantajlarına gelecek olursak tüm sitelerde geçiyor ancak kendileri biraz abartıyorlar. Örneğin tüm bankaların ATM yerlerinden para yükleyebileceğiniz yazıyor. Ancak tüm banklar maalesef yok. Belirli bankalar var aşağıda verdiğim resimde hanki banka ve hesap numaraları yazıyor. Şöyle bir durum var eğer bir bankada hesabınız var ise ve papara'ya para atmak istiyorsanız hesap adlarınız aynı olmalı. Çevrenizden birinin hesabından papara hesabına para gönderemezsiniz. ATM yükleme limiti var. Genelde her ay için 2.000 TL oluyor. Bu limiti geçince ATM yüklemelerini kabul etmiyor. Banka hesabından yükleme limiti 250.000.000 TL, gayet yüksek bir değer ama dediğim gibi sizin adınıza bir hesaptan ancak işlem yapabilirsiniz. ATM yükleme olayı şöyle gerçekleşiyor ATM'den papara'nın vermiş olduğu hesap numarasına para atıyorsunuz. Papara kendi hesabına para geçince kendi sistemlerinden sizin kartınıza para aktarıyor. Ancak açıklama kısmına papara numaranızı yazmanız gerekiyor. Kendileri her ne kadar 15 dakika içinde aktarım olacağını söyleseler de ben yaptığım işlemlerde en az 1 saat sürdü. Ama sonuç olarak geldi. Yüksek
meblağalı işlemler de yaptım aşağıda resimlerini koyduğum gibi herhangi bir sıkıntı olmadı. Ayrıca banka hesapları gibi kartın herhangi bir kullanma limiti yok. Bende ayrıca bir başka bankanın banka kartı vardı 1.000 TL işlem limiti vardı ve arttırma şansım yoktu. Ancak papara müşteri hizmetleriyle görüştüğüme göre hesabınızda ne kadar para varsa o kadar işlem yapabilirsiniz. İşlemlerimde herhangi bir sıkıntı olmadı. Kart geldiği zaman 3d kod gelmiyordu. Müşteri hizmetleriyle konuşmamdan sonra sorun çözüldü ve bir çok işlem yaptım.
Screenshot_20180211-100756.png

Screenshot_20180211-100811.png

Screenshot_20180211-100840.png

Screenshot_20180211-100941.png


-Avantajları-

Papara bazen bazı güzellikler yapıyor. Örneğin karttan yaptığınız 75 TL ve üzeri alışverişlerde 10 TL geri ödeme yapacağını duyurmuştu. Geri ödeme yaptı aşağıda kanıtı var. Ayrıca ayrı bir kampanya olarak 25 TL ve üzeri alışverişlerde 5 TL geri ödeme yapacak. Bunları kendilerinin sosyal medya hesaplarından görebilirsiniz. Bazı sitelerle anlaşmalı olarak indirim sunuyorlar. Gamesultan, bynogame benzeri sitelerde bir ara 20 TL yüklemeye 5 TL daha yükleme yapıyordu. Bazı sitelerde ciddi indirimler sunuyor. Bu konuda da gayet başarılı ve sözünde duruyor.
Screenshot_20180211-100850.png

-Dezavantajları-

Müşteri hizmetlerine bağlanmak bazen ciddi anlamda zor oluyor. 1 saat beklediğim zamanlar oldu. Bu konuda biraz yavaşlar. Ama nispeten yeni bir sistem olduğu için çözüleceğini umuyorum. Para yükleme işlemlerinde belirttiğim gibi vaat ettikleri sürede karta para aktarımını sağlamıyorlar. Biraz işler geç yürüyor ama ben memnunum. Kartı almayı düşünenler için iyi bir inceleme olduğunu düşünüyorum. Sorularınız varsa aşağıdan yorum olarak yazarsanız bildiğim kadarıyla cevap veririm. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın aylar için 1 TL çekiyor yukarıda resimde de var. Yüklemeler ücretsiz.

İki papara hesabı arası papara numarasıyla, telefon numarasıyla ve e-posta ile gönderim sağlanıyor.
Yani İninal gibi aktarmayla parayı başka bankaya vb. atamıyoruz değil mi? Sadece satın alımlarda aktarılıyor değil mi?
 

Geri
Yukarı