Para biriktirmek için öneriler

Amo416

Kilopat
Hocalarım, ben nedense para biriktiremiyorum. Elime para geçince harcayasım geliyor. 6. sınıftan beri burs alıyorum, biriktirseydim şu an elimde yaklaşık 10.000₺ para olacaktı ama nerede, pufff. Sizce nasıl para biriktiririm? Şu an 200₺ param var ama kendimi zor tutuyorum.

Demek ki para yönetme hususunda sıkıntın var.

Bu durumda ailenden devamlı harçlık alıyorsan bunu sınırlandır. Örneğin paran bittikçe hemen veriyorlarsa vermesinler. Parça parça alıyorsan ay başında tek seferde al. Bütün bir ayı bununla idare etmeye çalış. Mecburen idare etmeyi, para yönetmeyi öğreneceksin.

Hatta mümkün mertebe ufak bir işe gir, yaz dönemindeyiz. Kendi kazandığın parayı yönet.

Okulu nerede okuyorsun? Ailenin yanında mi yoksa öğrenci evi falan mı?

@Amo416 Biriktirilip bir kumbaraya veya bir köşeye koyulan para her geçen gün değer kaybeder.Hele de Türkiye gibi hep iniş yaşanan bir ekonomisi olan bir yerdeysen paran durduğu her saniye biraz daha değer kaybeder.Bu yüzden yapılacak en mantıklı iş bu paranı yatırıma çevirmektir.Tabii ki yatırıma çevirmek için ufak bir miktar birikim yapılabilir.Örneğin kripto borsası,şirket hisseleri gibi sayabileceğim pek çok yatırım yolu var.Paranızı ufak ufak bölerek bu yatırım yaparsanız hem harcama isteğiniz gitmiş olur hem de doğru yatırım ile paranız değer kazanır.

Demek ki para yönetme hususunda sıkıntın var.

Bu durumda ailenden devamlı harçlık alıyorsan bunu sınırlandır. Örneğin paran bittikçe hemen veriyorlarsa vermesinler. Parça parça alıyorsan ay başında tek seferde al. Bütün bir ayı bununla idare etmeye çalış. Mecburen idare etmeyi, para yönetmeyi öğreneceksin.

Hatta mümkün mertebe ufak bir işe gir, yaz dönemindeyiz. Kendi kazandığın parayı yönet.

Okulu nerede okuyorsun? Ailenin yanında mi yoksa öğrenci evi falan mı?
Daha 9.sınıfım ailemin yanında yaşıyorum. Okula gitmediğim için para da vermiyorlar.
@Amo416 kumbara al paranı içine at ve bu kumbarayı işte şu kadar lira olmadan açmayacağına yemin et.
O para benim hep içimi tırmalar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı