Cristo20
Hectopat
Daha fazla
Psikolojini etkiler ama rahatsızlık düzeyinde olduğunu sanmıyorum. Kendi kazancın olması nedeniyle paranın kolay kazanılmadığnı anlıyorsun.
Ben de aynı durumdayım. Elime 100-200 geçse bir yerden, gider direkt harcardım. Ama kazandığım 2k paranın 10 lirasını bile harcayamıyorum.
Hocam zorluk değil eğitimim sayesinde aşırı rahat kazanıyorum üniversitedeyken garsonluk yapardım yarısını aileme verirdim yarısı öğrenci evime giderdi o zor kazanılandı şu an masabaşıyım çay kahve içip duruyorum harbi ihtiyacımda var 2 tane pantolonum var iyi görünmek gerekiyor tekstil firmasındayım biri siyah ama siyah demeye bin şahit ister diğeride kot sanki modaya uyuyorum gibi dizleri yırtık. D tshirt sweatte aynı bugün giydiğimi 2 gün sonra tekrar giyiyorum.Parayı kendin kazandığından yemesi zor geliyordur.
Ölümlü dünya sapla geç.
Borç harç bitti şükür. Harcamaya devam...
Bir hedef koy kendine bari onu al.
Ben mesela çok fazla harcardım çünkü baba parasıkendim kazaniyom şimdi nasıl kıymetli oluyor.
Kazanmayı öğrenince harcamayı unutmak doğal bir şey hatta.
Almadıkça daha da pahalılaşıyor al geç. Ben tuvalet kağıdı stoğu yapmaya başladım bile.
Ahaha dostum ben de senin gibiydim. Ama baktım ki memlekette bugün almadığın şey yarın daha pahalı olacak. Kendi kendini zarar sokmak istemiyorsan al. Bugün liraya almadığın şey yarın 20 lira olacak. 10 lira harcayacakken 20 lira harcamanın da anlamı yok. O yüzden al gitsin.
Şimdi mesela diyorum yarın gideyim bari alayım ama kendimi biliyorum yarın gidince yine aynı şekil yürüye yürüye boş ellerle geri döneceğim.