PC için Xbox Controller mı, DualSense mi?

chamvio

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2020
Mesajlar
253
Çözümler
1
Yer
Lindórinand.
Merhabalar,

Pc için PC için Xbox Controller veya DualSense almak istiyorum ancak aklımda birkaç soru var. DualSense PC'de kullanımında herhangi bir sıkıntı çıkarıyor mu? Wireless bağlantısı bulunuyor mu? Sizce PC için hangisi daha kullanışlı ve sorunsuz olur?

Teşekkürler.
 
Xbox kolu uyum açısından sıkıntı yapmaz. Dual Sense de kullanılabiliyor fakat bazen uyum sorunu olabiliyor.
 
Ben de Xbox Controller öneririm. Neticede PC üzerinde Microsoft ürünü olan Windows kullanıyorsunuz. Bluetooth ile eşleştirme yapması da çok basit ve ek bir uygulamaya ve ayarlamaya ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.

@Yener K. 'un da belirttiği gibi Dual Sense'in de kullanımı mümkün ancak ekstra bir getirisi yok.

Bu iki kontrolcü içerisinde ergonomik açıdan elinize hangisi daha uygun ve rahat ettiriyorsa onu seçmeniz daha doğru olur bence.
 
Hem sorunsuzluk hem de özel titreşim vs. için Xbox en iyisi. Dualsense ile arada kalma sebebinizi söylerseniz daha iyi fikir verebiliriz. Örneğin tetik titreşimi yok Dualsense'in PC'de. Ama Xbox'a göre fiyatı da uygun azımsanmayacak şekilde.
 
3 aydır DualSense kullanıyorum dualsensex adlı yazılım aracılığıyla herhangi çok oynanışı etkiliycek bir sorunla karşılaşmadım eski oyunlarda bile sorunsuz çalışıyor 2 gün önce Need for Speed Undercover indirdim hiçbir uyumsuzluk olmadı geçen günde Elden Ring de denedim sanki direk olarak konsoldan oynar gibiydi sanırım kullanılan yazılım bunu etkiliyor bayağı tabii son karar sizin benim önerim DualSense'den yana olur şarj olarak ve kablolu kullanım olarak gerçekten ideal.
 
İki kumandaya da sahibim.
Yazılım konusunda iki cihaz da tak çalıştır veya Bluetooth ile çalışabilir sanıyorum.
Ancak Xbox kolu daha ele oturaklı daha sağlam malzemeden yapılmış gibi geliyor ve Windows ile daha uyumlu olacağı kesin.
Bir artısı olarak da DualSense'nin haptic titreşimleri bildiğim kadarıyla Windows'ta çalışmıyor. Xbox kumandasının haptic özelliği yok ancak tetik tuşlarında titreşim motorları bulunuyor ekstra olarak.
 
Hem sorunsuzluk hem de özel titreşim vs. için Xbox en iyisi. DualSense ile arada kalma sebebinizi söylerseniz daha iyi fikir verebiliriz. Örneğin tetik titreşimi yok DualSense'in PC'de. Ama Xbox'a göre fiyatı da uygun azımsanmayacak şekilde.

Tetik titreşimi var DualSense'de, PC'de dualsensex yazılımı ile geldi o da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı