Pilot olmak ve Havacılık ile ilgili merak edilenler

Kimse de mekanik ya da uçaklarla ilgili bir soru sormamış galiba, şahsen üzüldüm çünkü cevaplamak isterdim böyle bir soru olsaydı. :D
O tip konuları diğer konularda bol bol açıyoruz oralara da bekleriz:) Herkes bilgisini paylaşıyor dostça:) Bu konuda daha çok pilotluk mesleği ile ilgili konuşuluyor evet.

Başlıkta da belirttiğim gibi bu konuyla ilgili soruları ve bilgileri burada paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak isterim sizlerle. Aklınıza takılan soruları buradan sorabilirsiniz.

Hocam öncelikle merhabalar. Hayalim bir havayolu şirketinde pilot olmak, bir boeing'e binmekti. Şuan'da bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Matematiğim ve Fiziğim çok iyi değil. Özellikle'de Matematiğim. Ancak İngilizcem çok iyi seviyede. Acaba ne yapmamı önerirsiniz? Matematik ve Fizik iyi olmadan pilot olmak imkansız mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Matematik ve Fizik iyi olmadan pilot olmak imkansız mı?
Öncelikle en kısa zamanda hayalinize ulaşmanızı dilerim. Mükemmel bir meslek. Hem aşırı yorucu hem aşırı keyifli diyebilirim:) Yaşınız kaç ve eğitim seviyeniz nedir acaba? Boeing çok sonraki adımlar şu an öyle bir şey yok:) Önce pilot olmayı başarmalısınız.

Matematik ve Fizik önemli. Çünkü hem sınavlarda hem de uçuşlarda çok kereler kullanacaksınız. Fakat seviyenizi bilmiyorum özür dilerim ama çok yüksek seviyelerde değil. Trigonometri, Geometri, Fizik prensipleri, Hareket, Denge ve Moment gibi konular zaten hayatınızın tamamını oluşturacak. İngilizce olmazsa olmazınız olmalı. Yani hayatınız artık ingilizce olacak. Bütün eğitimler ve sınavlar hatta konuşmalar ingilizce olacak çünkü. Bu konuda eğer iyi iseniz şanslısınız demektir. Çoğu adayın tökezlediği noktalardan birisi de budur. Bir de sağlık durumu var tabi. Sağlık sorunlarınız olmamalı. Kan şekeri, renk körlüğü, işitme kaybı, ritim bozukluğu vb. gibi rahatsızlıklarınız varsa maalesef sağlık raporu alamazsınız. Ayrıca sinir stres seviyeniz yüksek veya düşük olmamalı.

Bunlar bazı önemli noktalar. Yine sormak istediğiniz benim atladığım noktalar varsa sorun lütfen. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım:)

Öncelikle en kısa zamanda hayalinize ulaşmanızı dilerim. Mükemmel bir meslek. Hem aşırı yorucu hem aşırı keyifli diyebilirim:) Yaşınız kaç ve eğitim seviyeniz nedir acaba? Boeing çok sonraki adımlar şu an öyle bir şey yok:) Önce pilot olmayı başarmalısınız.

Matematik ve Fizik önemli. Çünkü hem sınavlarda hem de uçuşlarda çok kereler kullanacaksınız. Fakat seviyenizi bilmiyorum özür dilerim ama çok yüksek seviyelerde değil. Trigonometri, Geometri, Fizik prensipleri, Hareket, Denge ve Moment gibi konular zaten hayatınızın tamamını oluşturacak. İngilizce olmazsa olmazınız olmalı. Yani hayatınız artık ingilizce olacak. Bütün eğitimler ve sınavlar hatta konuşmalar ingilizce olacak çünkü. Bu konuda eğer iyi iseniz şanslısınız demektir. Çoğu adayın tökezlediği noktalardan birisi de budur. Bir de sağlık durumu var tabi. Sağlık sorunlarınız olmamalı. Kan şekeri, renk körlüğü, işitme kaybı, ritim bozukluğu vb. gibi rahatsızlıklarınız varsa maalesef sağlık raporu alamazsınız. Ayrıca sinir stres seviyeniz yüksek veya düşük olmamalı.

Bunlar bazı önemli noktalar. Yine sormak istediğiniz benim atladığım noktalar varsa sorun lütfen. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım:)

Hocam çok teşekkür ederim bu değerli yazınız için, Elinize sağlık. 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim. Matematik ve Fizik'de iyi olmamama rağmen bu dediğiniz konularda fena değilim. O yüzden ruhuma su serptiniz :) Acaba sormam'da bir sakınca yok ise siz Burslu olarak mı yoksa Ücretli olarak mı girdiniz ? Ailemle eğer burslu kazanamazsam ücretli olarak okumam konusunda anlaşmaya vardık'da :) Eğer sizde ücretli okuduysanız hangi üniversiteyi tercih edersiniz diye sormak istedim. Teşekkür ederim tekrardan.

@bthnkrtll ben yurtdışında eğitim aldım. Türkiye’de almadım eğitimimi. Üniversiteler konusunda çok bilgili değilim o yüzden ama bir iki arkadaşım THK Üniversitesi’ne gitti ve çok paraları yandı. O yüzden özellikle oradan uzak durun.

Askeri pilotluğu tavsiye eder misiniz? Yoğunlar mı acaba bilginiz var mı?
Askeri pilotluk çok başka bir boyut. Yani askeri okula girebilseniz bile olamama ihtimaliniz yüksektir. Bunu bilmelisiniz. Sonra hayal kırıklığı yaşamamak için. Çok yoğun ve stresli bir meslektir. Tavsiye etmekten ziyade yapabilir misiniz ona siz karar vermelisiniz.

Askeri pilotluk çok başka bir boyut. Yani askeri okula girebilseniz bile olamama ihtimaliniz yüksektir. Bunu bilmelisiniz. Sonra hayal kırıklığı yaşamamak için. Çok yoğun ve stresli bir meslektir. Tavsiye etmekten ziyade yapabilir misiniz ona siz karar vermelisiniz.
Aynen herkes olamıyormuş. Peki yer subaylığı nasıl Hava kuvvetlerinde sizce iyi midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı