POCO X3 Pro alınır mı?

Hocam siz güzel ekran istiyorsunuz diye herkes oyle olacak diye bir şey yok. Konu sahibi uzun ömür istemiş. Git P70 tak kullan o zaman ekranı güzel olunca uzun ömürlü olmuyor.
Tartışmamızın anlamı yol güzel kardeşim boşverelim.Sen Xiaomi seversin ben Samsung.Ben Samsung'a güveniyorum.Hiçbir telefonu üzmedi.S5'ten S9'a A71'den A52'ye kadar hepsini kullandım.Paran varsa neden Xiaomi alırsın diye düşünmek lazım.
Mi Note 2 mesela iPhone 6'dan daha performanslı zamanına göre, Galaxy S6'da aynı şekilde. iPhone'lar her zaman rakiplerinden daha performanssız oldu işlemci bakımından.
Çok yanlış bu dediğiniz.Apple'lar her zaman daha üstündür işlemci bakımından.Üzgünüm ama bu fikrinize katılmıyorum.
 
Tartışmamızın anlamı yol güzel kardeşim boş verelim. Sen Xiaomi seversin ben Samsung. Ben Samsung'a güveniyorum. Hiçbir telefonu üzmedi. S5'ten S9'a A71'den A52'ye kadar hepsini kullandım. Paran varsa neden Xiaomi alırsın diye düşünmek lazım.

Çok yanlış bu dediğiniz. Apple'lar her zaman daha üstündür işlemci bakımından. Üzgünüm ama bu fikrinize katılmıyorum.

Hocam ne derseniz deyin ama bana sen Xiaomi seversin demeyin. Bu forumda en çok Xiaomi gömen kişilerdenim. Bana küfür etseniz daha hafif olurdu. Bende Xiaomi sevmiyorum ama sırf Xiaomi diye 860 yerine G80 kullanan telefon önerecek değilim.

Not: Xiaomi önermeme sebebim ise MIUI tabii.
 
Çok yanlış bu dediğiniz.Apple'lar her zaman daha üstündür işlemci bakımından.Üzgünüm ama bu fikrinize katılmıyorum.
Hocam ben iPhone'u kötüleme amacıyla söylemedim fakat işlemcisinin rakiplerinden genelde daha yavaş olduğu bir gerçek. Fakat bu telefonun genel performansının daha kötü olduğu anlamına gelmiyor.
 
Mi Note 2 mesela iPhone 6'dan daha performanslı zamanına göre, Galaxy S6'da aynı şekilde. IPhone'lar her zaman rakiplerinden daha performanssız oldu işlemci bakımından.

Hocam aynı yıl çıkmadılar diye biliyorum. Kaynak atar misiniz?
Hocam ben IPhone'u kötüleme amacıyla söylemedim fakat işlemcisinin rakiplerinden genelde daha yavaş olduğu bir gerçek. Fakat bu telefonun genel performansının daha kötü olduğu anlamına gelmiyor.

Hocam mi Note 2 2016, S6 2015 yılında çıktı diye hatırlıyorum.
iPhone 6 ise 2014 diye hatırlıyorum.
 
Hocam aynı yıl çıkmadılar diye biliyorum. Kaynak atar misiniz?
Doğru pardon Mi Note 2, 2016'da çıkmış :) Çinli telefonları pek bilmiyorum isimlendirmeleri karışık geliyor. Mi Note 1 ile iPhone 6 karşılaştırması bulamadım hiçbir yerde.

Çinli telefonlar sonradan herhalde aşırı performanslı olmaya başlamış şimdi bakıyorum da videolara.
 
Son düzenleme:
Yanlışınız var efendim. İşlemci her şey değildir. 400 nit parlaklık var telefonda ve gerçek 120 hz değil. Kamera desen zaten rezalet.
Neyin ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum. Ekranı iyi diyen kim? IPS olması gerçek 120 Hz olmadığı manasına nereden geliyor? Böyle bit şey yok.

Kamera desen zaten rezalet. Kasa kötü. Yazılım kötü (Samsung gibi değil veya IOS) Bence alınmaz.
Bunu alan kişi oyun için alacak. Kamerası zaten Samsung modellerinden kötü. Yazılım olarak One UI elbette daha iyi.

2 yıl güncelleme alacak bu da kötü. Telefon zaten ısınıyormuş forumlarda baktığım kadarıyla.
Güncelleme almadı diye telefon kullanılamaz olmuyor. SD 860 ısınma sorunu olan bir işlemci de değil. Isınma durumu söz konusu değil.
 
İşlemci her şey değil.IPS LCD 400 Nit ekran işkencedir.Her ne kadar 120 olsa bile ki o 120 hz gerçek 120 değil.Bir kanal açıklıyordu.Zaten alanların ekrandan memnun olmadığıno görebilirsiniz.
Ben S9 Plus gibi amiral gemisi bir cihazdan Poco X3 Pro'ya geçtim. Ekranı IPS için gayet güzel ben beğendim. Amoled gibi canlı renkleri yok ancak şunu söyleyeyim ki ben çok fazla telefon kullanan birisiyim ve amoled ekranı çok kötü şekilde yakıyorum her seferinde ve yanıklar kötü gözüküyor. Bu yüzden IPS olması bir yandan cihazı çok kullananlar için bir artı bile denebilir. Kalın olmasına kalın ve ağır ancak pili diğer cihazlarla göre büyük. Tamamen tercih meselesi. Isınma sorununu en ağır oyunlarda 120Hz ve yüksek grafiklerde yaşıyorum. Bence normal ısınmayan cihaz kullanmadım. Yazılımı da bir bende iyi çalışıyor sanırım. Gayet akıcı. Snapdragon 860'dan bahsetmeye gerek duymuyorum. Parlaklığı ise kötü değil S9'dan bir tık az. Kamerasıda benim tarafımda S9'u hiç aratmıyor sadece OIS yok ancak EIS çok iyi çalışıyor gece çekimleri vs. güzel. Hoparlör olarak S9 Plus bir tık daha hoş geliyor kulağıma ancak Poco'nun ses şiddeti çok çok daha fazla. S9'dan sonra arkası cam olmayan Poco premium hissettirmedi. Ekranda gerçek 120Hz ayrıca. Evde 170Hz monitör kullanıyorum Poco X3'un gerçekten 120Hz olduğunu deneyimleyebiliyorum. Ekran adaptif olduğundan sosyal medya uygulamalarında otomatik 60Hz'ye çekiyor kendini. Bu yüzden bazı çok zeki insanlar ekran gerçek 120Hz değil diyor. Ancak ayarlardan bu kapatılabiliyor. Şahsen böyle olması iyidir. YouTube kullanırken 120Hz ekranı ne yapayım ben? Bırak kendi düşürsün tazeleme oranını.
 
Son düzenleme:
Poco X3 NFC performans bakımından gayet iyi bir telefon lakin yazılım ve sağlamlık konusuna gelince insan bir duraksıyor maalesef. Açıkçası ben Samsung'u, Xiaomi modellerine tercih ederim ve yine ancak diyorum çünkü Samsung'larda genelde ekran takıntısı var. Yani ekrana daha çok önem veriliyor. Uzun lafın kısası, Performans ve hız isterseniz Xiaomi'nin bu modeli, ekran ve kamera/batarya gibi özellikler isterseniz ve uzun süre de kullanmak isterseniz benim önerim Samsung (özellikle bu fiyatlarda olan Galaxy M31) olur açıkçası.
 

Geri
Yukarı