Programlama dili öğrenmek istiyorum

furkan.061995

Kilopat
Daha fazla  
Programlama dili öğrenmek istiyorum. Hangi dilleri tercih etmeliyim? Dillerini yazmak için hangi programları kullanmalıyım? Başlangıç seviyesi İngilizcem var. Kurslara gidecek param yok. Kendim imkanım ile öğrenmek istiyorum. Tavsiyeleriniz neler?

Genelde “hacker” olmak için programlama öğrenmek isteyen kişiler bir süre sonra sıkılıp terk ediyorlar. Bence bilgisayar bilimlerine ilgiliyseniz ve kod yazmaktan zevk alıyorsanız programlama öğrenmelisiniz.

Başlangıç seviyesi için hangi dil ile başladığınızın bir önemi yok. İstediğiniz bir dili seçebilirsiniz. Ancak orta ve ileri seviyelere geçtiğiniz de hangi platform için program yazacaksanız, o platform için tasarlanmış diller olduğunu göreceksiniz.

Kodları istediğiniz bir editör de ya da IDE kullanarak yazabilirsiniz. Notepad++, NetBeans, Eclipse, Dev-C++, GitHub Atom, CodeLite, Visual Studio ya da Visual Studio Code vs. şeklinde giden birsürü alternatif var.

Bu yeterli oldu gibi teşekkürler.
@detista C# ile öğrenmeyi düşünüyorum. Vısual Studio kurulum kısmına gelirken burda kaldım. Hangileri seçmem gerek?
1.PNG

Dilleri türkçe mi yoksa ingilizce mi olsun ?

@detista C# ile öğrenmeyi düşünüyorum. Vısual Studio kurulum kısmına gelirken burda kaldım. Hangileri seçmem gerek?
Eki Görüntüle 482614

C# için .NET´in kurulu olması yeterli. Sol altta ki .NET masaüstü geliştirme seçeneğini işaretlerseniz, kurulum esnasında .NET´i de otomatik olarak kuracaktır.

Dil konusunda eğer mümkünse İngilizce seçmek her zaman avantajlıdır. Bir konuyu internette araştırırken ya da kaynak araştırması yaparken İngilizce bilmek gerekiyor. Programcıların birbirlerine yardımcı oldukları Stack Overflow gibi soru cevap siteleri de hep İngilizce. Ancak buna rağmen isterseniz Türkçe de kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 482614

.NET Masaüstü Geliştirme'yi seçin ancak kullanmak için değil proje şablonları için. Alt kısımda .NET Core'u seçin. .NET Framework üzerinden değil yeni nesil .NET Core üzerinden çalışın, sonradan .NET Core'a geçme gibi bir derdiniz olmasın. .NET Framework devri kapandı artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı