Programlama dilleri için ne kadar İngilizce gerekir?

Bu sene 10.sınıfa geçiyorum ve 9.sınıfda Python dili hakkında nesne tabanlı programlamaya kadar her şey öğretildi neredeyse. Ben de bu temelle beraber Django falan geliştirmek istiyorum ya da farklı bir programlama diline geçmek istiyorum. Forumda çok uzun süre araştırdım çok fazla İngilizceyi geliştir diyen var. Benim şu an a2'nin biraz üstünde bir İngilizcem var bu İngilizceyi ne kadar geliştirmem gereklidir?
Eğer iyi bir ingilizcen varsa videolara ihtiyacın olmadan dokümanlardan öğrenmek çok daha iyi olur lakin dediğim gibi iyi bir ingilizce gerekiyor. Artı olarak aldığın hata mesajlarını anlayacak kadar ve ileride meslek olarak yazılım alanında ilerleyeceksen yurt dışı imkanları veya yabancı şirketlerde çalışmak için gerekiyor.

Programlama dilleri , özellikle yüksek seviye High Level language diller .. Söz dizimi itibariyle ... ingilizce standart bilindik sözcük kümeleri içerir .

Syntax denir bu söz dizimine .

Eğer bir yazılım dili öğrenmek istiyorsanız , Önce buna dikkat etmelisiniz .

Syntax .

Ve programlama dilinin metodlarını sınıflarını fonksiyonlarını tasarım deseni dediğimiz patternlarını iyi bilmeniz gerekir .

İngilizcelik bir durum yoktur .
İngizcelik bir durum yok demeniz çok yanlış.
Evet fonksiyonel programlamada pek bir anlam ifade etmeyebilir ancak ileri aşamada bir insanın aklında tutamayacağı kadar sınıf, method ve kütüphane mevcut bunları yeri geldiğinde araştırıp kullanacak ve bu araştırma için ingilizce önemli. Tabiki google çeviriden vb çevirir ancak bazı durumlarda anlam farklılıkları oluşabiliyor. Ayrıca sadece programlama olarak düşünmemek lazım ileride veritabanları vb gibi durumlar var.

Arkadaşların dediği gibi, Türkçe kaynak bulmak biraz sıkıntı olabilir, bu yüzden İngilizce, yazılım videoları izleyebilmek için önemli. Kaynakları kolay kullanabilmen için kısacası, anadil yapmana gerek olacağını sanmıyorum. Orta düzeyde olmalı.

Programlama dilleri , özellikle yüksek seviye High Level language diller .. Söz dizimi itibariyle ... ingilizce standart bilindik sözcük kümeleri içerir .

Syntax denir bu söz dizimine .

Eğer bir yazılım dili öğrenmek istiyorsanız , Önce buna dikkat etmelisiniz .

Syntax .

Ve programlama dilinin metodlarını sınıflarını fonksiyonlarını tasarım deseni dediğimiz patternlarını iyi bilmeniz gerekir .

İngilizcelik bir durum yoktur .
Syntax'ların işlevlerini ve dilin nasıl çalıştığını öğrendiğinizde akar gider diyorsunuz yani?

Şu anda İngilizce bilmesen dahi Google çeviri yardımı ile yapabilirsin. Bu dedğimde sorunlarını veya makaleleri okuya bilmen için. Kod yazarken İngilizce bilsende bilmesende kodun ne işe yaradığını öğrendikten sonra kavrarsın her şeyi.

İngizcelik bir durum yok demeniz çok yanlış.
Evet fonksiyonel programlamada pek bir anlam ifade etmeyebilir ancak ileri aşamada bir insanın aklında tutamayacağı kadar sınıf, method ve kütüphane mevcut bunları yeri geldiğinde araştırıp kullanacak ve bu araştırma için ingilizce önemli. Tabiki google çeviriden vb çevirir ancak bazı durumlarda anlam farklılıkları oluşabiliyor. Ayrıca sadece programlama olarak düşünmemek lazım ileride veritabanları vb gibi durumlar var.

Syntax'ların işlevlerini ve dilin nasıl çalıştığını öğrendiğinizde akar gider diyorsunuz yani?

Evet söz dizimlerininin ve dilin nasıl çalıştığını bildiğinizde akar gider .

İngilizcenin devreye girdiği yerler , topluluk forum soru cevap Manual el kitapçığı ... kaynaklar ve bilumum etkileşimler .

İngilizce A1 B1 A2 gibi kategorik ele alınmasının nedeni , geleneksel klişe anlayıştır ... İngilizceniz var mı gibisinden ?

Siz mükemmel derecede İngiliz ingilizcesi konuşursunuz , yanınızda Amerikan İngilizcesiyle konuşan köylü kalır hatta birbirinizi anlayamayabilirsiniz .

Kanada ingilizcesi , Avustralya İngilizcesi hatta .. Amerikan'ın içinde bile Güneyinden kuzeyine insanların birbirini anlayamadıkları oluyor .

Bu yüzden İngilizce çok basit bir aksanla konuşulur ve bu yüzden Dünyaca amerikan ingilizcesi baz alınır .

Atıyorum örnek size yazıyorum şimdi :

I wrote to here because ı want help to everybody when they need to me .

İf you want to learn quickly english you must stop to scare from learning .

You can make a mistake , everybody can do .

English isn't your mother language , You didn't grow in culture of england .

Burada dedim ki

Buraya yazdım çünkü insanlara yardım etmek istiyorum ne zaman ihtiyacı olduklarında .
Eğer hızlıca ingilizce öğrenmek istiyorsan ... öğrenmekten korkmayı bırakmalısın .
Hata yapabilirsin , herkes yapabilir .
İngilizce senin ana dilin değil , İngiltere'nin kültüründe büyümedin .

Bu yüzden bizler yurt dışına çıktığımızda doğru düzgün ve akıcı konuşamıyoruz .

Çünkü İngilizce ile Türkçe'nin farkı ... Türkçe fazladan cümleyi bağlayan kelimelere ihtiyaç duyar dil daha afilli ve zengin gözükür .

İngilizcede ise basitçe cümle kurulur , basitçe konuşulur .

Son düzenleme:
Gunde temiz 2-3 saat ingilizce konusuyorum, 8 yasindan beri Ingilizce ders aldim egitim hayatimda hala daha su A1, B3, C8 dalgasini anlayabilmis degilim. Birisiyle herhangi bir konuda oturup akici sekilde fikir alisverisinde bulunabiliyorsan biliyorsundur, aksi halde bilmiyorsundur, bu kadar.

Ingilizce ogrenmenin sebebi programlama dilleri Ingilizce oldugu icin degil, bu sektore yon veren gelismelerin, akademinin ve endustrinin aralarinda anlastigi ortak dilin Ingilizce olmasi.

Stackoverflow'daki cevabi anlayabilmek falan vizyonsuz insan tasviri. Konferanslara gidersin, yabanci muhendislerle konusursun, 2-3 mesleki kitap okumak istersin, bunun dili Ingilizce.

Fikirleri anlayabilmek, fikirlerini ifade edebilmek icin.

Ayrica "yonga betigi varsayilan ayiklamayi turutturdu" gibi Turkce kisvesi altindaki zirva metinlerle de ugrasmamis olursun. Security, Safety, Authorization, Authentication 4 tane cok farkli konsept ama Turkler alayina "guvenlik" diyorlar.

"Uygulama Guvenligi" bu sebeple Turkce ifade edildiginde anlasilirmis gibi gorunen ama ozunde hicbir anlami olmayan 2 kelime. Cunku ambigious.

Gunde temiz 2-3 saat ingilizce konusuyorum, 8 yasindan beri Ingilizce ders aldim egitim hayatimda hala daha su A1, B3, C8 dalgasini anlayabilmis degilim. Birisiyle herhangi bir konuda oturup akici sekilde fikir alisverisinde bulunabiliyorsan biliyorsundur, aksi halde bilmiyorsundur, bu kadar.

Ingilizce ogrenmenin sebebi programlama dilleri Ingilizce oldugu icin degil, bu sektore yon veren gelismelerin, akademinin ve endustrinin aralarinda anlastigi ortak dilin Ingilizce olmasi.

Stackoverflow'daki cevabi anlayabilmek falan vizyonsuz insan tasviri. Konferanslara gidersin, yabanci muhendislerle konusursun, 2-3 mesleki kitap okumak istersin, bunun dili Ingilizce.

Fikirleri anlayabilmek, fikirlerini ifade edebilmek icin.

Ayrica "yonga betigi varsayilan ayiklamayi turutturdu" gibi Turkce kisvesi altindaki zirva metinlerle de ugrasmamis olursun. Security, Safety, Authorization, Authentication 4 tane cok farkli konsept ama Turkler alayina "guvenlik" diyorlar.

"Uygulama Guvenligi" bu sebeple Turkce ifade edildiginde anlasilirmis gibi gorunen ama ozunde hicbir anlami olmayan 2 kelime. Cunku ambigious.

Plaza ingilizcesi , Türkingilizce mevzuları var tabi .

Bu akşam meeting set edelim . Bunlarda aslında tam olarak cahil insanların yapacakları bir iş .

Bu akşam meeting set edelim diyeceğine : let's setting up meeting to evening . dersin .

Eğer Türkçeyse : Bu akşam toplantı yapalım dersin .

Çok bir şey yapıyormuş havasında görünmek için keza bu da Türk elit karışması köylü kültüründen ve yozlaşmadan kaynaklanıyor .

Attachmenta baktın mı ? diyeceğine örneğin : E-posta gönderdim eke baktın mı dersin ?

İngilizce ise I wrote to you email , you saw the attachment ?

falan dersin .

Açıkçası ben bunun sistemli ve planlı şekilde yapıldığına inanıyorum komplo teorisi değil bu .

Yoksa bu kadar cahil ve bu kadar gösteriş düşkünü ezilmiş psikolojisi köylü kültürü millet olunmaz .

Teşbihte hata olmaz .

Bizde bence cahillik bir sektör haline geldiği için ... süreğen şekilde sektörden besleniyor cahillik .

Misal yukardakini ben türkiye'de türkçe yazarım , yurt dışında yazacaksam da

I think ignorance is feeding from sector chronically because of ignorance become a sector .

Biz de ingilizce konuşamayanlar , plaza diliyle ..konuşuyor . Yarı ingilizce yarı türkçe .

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı