Programlamaya nereden başlamalıyım?

Sonra diyorlarki insanlara sert davranıyorsun :(. Hocam daha önce bununla ilgili birçok konu açıldı siz onlara bakmadan araştırmadan nasıl programlama yapacaksın?

Bir zaman sonra hata aldığında araştırmadan hazır cevap mı bekleyeceksiniz? Kusura bakma ama önceki konulara bakınız ilk önce sonrasında yardımcı olalım.

Yinede yardımcı olucam, bundan sonra rica ediyorum konu açmadan önce benzer olarak hangi konular açılmış nasıl cevaplar gelmiş göz atınız.

Son düzenleme:
Genelde programlama dilleri olarak başlangıç'ta Python önerilir. Sonrasında C ve C# , Java, Php öğrenebilirsiniz. Zaten genel olarak öğrendiğinizde hepsi birbirine çok benzer olacağından bir dil eğitimi aldıktan sonra diğer yazılım dillerini çok hızlı bir şekilde öğreneceksiniz.

Önemli olan başlamak. Kendini sürekli geliştirmek zorundasın. Nereden başladığının çok bir önemi yok. Büyük bir dünya. Öğrenecek bir şeyi her zaman bulacaksın. İlk işin araştırmayı öğrenmek olsun, bununla ilgili yüzlerce konu açıldı.
EERLgDfUcAAFciC.jpg

Son düzenleme:
Başlangıç olarak algoritma öğrenmenizi öneririm. Mümkünse yabancı diliniz de iyi olsun. Başlangıç dili olarak Python öneririm. İmzamdan Python hakkındaki yazıma ulaşabilirsiniz, umarım bir fikir verir size. Şahsen hangi dille başladığının pek önemli olduğunu düşünmüyorum, zor olmasın yeter.
İlk olarak kendi dilimizi öğrenerek başlayabilirsin.
Yazım hatası yaptı diye bu kadar sinirlenmeyin efendim, o da insan.

Başlangıç olarak algoritma öğrenmenizi öneririm. Mümkünse yabancı diliniz de iyi olsun. Başlangıç dili olarak Python öneririm. İmzamdan Python hakkındaki yazıma ulaşabilirsiniz, umarım bir fikir verir size. Şahsen hangi dille başladığının pek önemli olduğunu düşünmüyorum, zor olmasın yeter.
Evet bende sizin dediğinize katılıyorum ilk başta algoritma öğrenerek mantığını kavramalı sonrasında basit bir dil olan Python ile başlamalısınız. Basit bir dille başlayarak sonrasında diğer dilleri kavraması ve öğrenmesi kolay olacaktır. Fakat Web Yazılım dillerini de ardından öğrenmesinde fayda var diye de düşünüyorum.

Evet bende sizin dediğinize katılıyorum ilk başta algoritma öğrenerek mantığını kavramalı sonrasında basit bir dil olan Python ile başlamalısınız. Basit bir dille başlayarak sonrasında diğer dilleri kavraması ve öğrenmesi kolay olacaktır. Fakat Web Yazılım dillerini de ardından öğrenmesinde fayda var diye de düşünüyorum.

Tabii ki, Web Yazılım dillerini öğrenmesi lazım. Her yerde kullanılıyor, illaki işe yarar.

Yazım hatası yaptı diye bu kadar sinirlenmeyin efendim, o da insan.
Önerin için sağ ol ilk olarak. Algoritma öğrenip en yakın zamanda yoluma devam ediceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı