Protein bar ile vücut yapılır mı?

• Konuyu başlatan tumu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 580

tumu

Hectopat
İyi günler, ailem protein tozuna izin vermediği için eve alamıyorum. Onun yerine protein bar kullanmayı düşündüm. Mantıklı olur mu sizce? Ayrıca al derseniz de Proteinocean dışındaki markalardan olmak şartıyla protein bar önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam protein tozu veya bar direkt olarak size kas kazandırmaz ek bir takviye olarak düşünün ayrıyeten tavuk gibi protein bakımından yüksek gıdalar tüketmeniz bence protein bar yerine daha iyi olacaktır.

Züber markasının fiyatları biraz fazla ama hem protein miktarı olsun hem tadı olsun güzel.

Protein barlar fazla masraflı olur. Mesela 70 kilosun senin 140 gr protein alman lazım günlük en az.

Öğünlerde daha çok et iste. Sabah 3 haşlanmış yumurta ara öğünde kıyma olur et olur kızart akşamda yine protein içeren tavuklu pilav olur düz tavuk olur saç kavurma olur o şekilde beslen.

Annene derdini anlatsan zaten daha çok proteinli yemek hazırlar mısın diye dikkat eder. Annem ben spora başladığımdan bu yana yemeklere zeytinyağı kullanmıyor fazla kalori olduğunu biliyor çünkü.

Son olarak protein hedefin önemli tabii ki ama spor kısmını ihmal etme haftada 3 gün en azından kol bacak ve tüm vücut olmak üzere çalış. Evde idman yapıyorsan daha yeni başlayacaksan günlük 100 sınav Challange'sini yapabilirsin.

Hocam protein tozu veya bar direkt olarak size kas kazandırmaz ek bir takviye olarak düşünün ayrıyeten tavuk gibi protein bakımından yüksek gıdalar tüketmeniz bence protein bar yerine daha iyi olacaktır.
Direkt kas kazanamayacağımı biliyorum hocam, proteini tamamlamak açısından sordum.

Öğünlerde daha çok et iste. Sabah 3 haşlanmış yumurta ara öğünde kıyma olur et olur kızart akşamda yine protein içeren tavuklu pilav olur düz tavuk olur saç kavurma olur o şekilde beslen.

Annene derdini anlatsan zaten daha çok proteinli yemek hazırlar mısın diye dikkat eder. Annem ben spora başladığımdan bu yana yemeklere zeytinyağı kullanmıyor fazla kalori olduğunu biliyor çünkü.
Keşke çözümü dediğiniz kadar kolay olsaydı. Ne yazık ki aile evindeyken spor yapmak çok zor iş. En azından maddi şartlar yetmiyorsa. Bu işler yemeklere ara sıra tavuk veya et ekleyerek olacak iş değil. Her gün ciddi miktarda protein alması lazım. Almazsa çok ama çok zor gelişir. Ayrıca yemeklere zeytinyağı kullanmadan yemeği nasıl yapacak hocam? Her yemekte sıvı yağ var. Yediğimiz zaman o sıvı yağın hepsini yemiyoruz. Bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı