Protein tozu zararlı mı?

422470

Hectopat
450TL'ye toz alacağım ama babam ortada kaldı alsak mı almasak mı diye. 16 yaşındayım. Normal öğünlerden gerektiği kadar protein alamıyorum. Eczacı arkadaşına sormuş karaciğer yağlanması falan demiş. Doktor kontrolünde başlasın demiş ama doktor da onaylamazsa kesin almaz.

Zararlı olması için bir neden yok. Karaciğer yağlanmasını hiç protein tozu kullanmayan insanlar daha çok yaşıyordur eminim ki. Protein tozunun amacı, günlük alamadığın protein miktarını daha hızlı ve daha rahat biçimde tamamlamaktır. Sen gidip, "çok protein en iyisi" diyerekten protein tozuna abanıp, diğer öğünlerini ihmal edersen veya gereğinden fazla protein tozunu kullanırsan evet, çok zararlıdır.

Dışarıdan alınan her türlü takviye zararlıdır, buna karbonhidrat tozu da dahil. Eğer gerçekten bunu öğünlerinde karşılayamıyorsan ve kullanmak istiyorsan doktora danışarak dozunda kullanabilirsin ama bence gereksiz dediğim gibi. Ben hiçbir şekilde takviye almadan spora gidiyorum ve şuan gayet normal düzeylerdeyim. Bu hemen bir anda olan bir şey değil tabii ki. Ben 3 yıldır gidiyorum.

Eğer gerçekten bunu öğünlerinde karşılayamıyorsan ve kullanmak istiyorsan doktora danışarak dozunda kullanabilirsin.

Hocam sadece her gün düzenli et yiyemem. Onun dışında zorlayabilirim. İlla etten almak zorunda mıyım? Diğer besinlerdeki proteinle fark mı varda? Veya marketlerde görüyorum protein içeren içecekler var onlar işe yarar mı? Aklıma başka bir şey gelmiyor ama gerçekten bu sporu doğru düzgün yapmak istiyorum her şey düzenli olmalı.

Dosya Ekleri

• indir.jpg
    indir.jpg
    5,5 KB · Görüntüleme: 88
Whey Protein tozu besin takviyesidir. Peynir altı suyundan yapılır. İlaç değildir. Yorumlarda yazan negatif yorumlara aldanmayın. Gün içinde et, tavuk, balık, kaynaklarından yeterli Protein alamıyorsanız kullanın hiçbir zararı yok.

Hocam alacağım da babam doktora danışalım diyor doktor ne derse o olacak. Sıkıntı orada.

Eğer gerçekten bunu öğünlerinde karşılayamıyorsan ve kullanmak istiyorsan doktora danışarak dozunda kullanabilirsin.

Whey protein tozu besin takviyesidir. Peynir altı suyundan yapılır. İlaç değildir. Yorumlarda yazan negatif yorumlara aldanmayın. Gün içinde et, tavuk, balık, kaynaklarından yeterli protein alamıyorsanız kullanın hiçbir zararı yok.

Düzenli ve ayarında kullanımda zararlı değil, zararlı değil.

Ben ne dedim zaten? Eğer protein ihtiyacını öğünlerinde karşılayamıyorsan doktor tavsiyesiyle beraber dozunda kullanabilirsin dedim değil mi? Hemen boş reaksiyon atacağınıza okusanız ya keşke.

Hocam sadece her gün düzenli et yiyemem. Onun dışında zorlayabilirim. İlla etten almak zorunda mıyım? Diğer besinlerdeki proteinle fark mı varda? Veya marketlerde görüyorum protein içeren içecekler var onlar işe yarar mı? Aklıma başka bir şey gelmiyor ama gerçekten bu sporu doğru düzgün yapmak istiyorum her şey düzenli olmalı.

Yakın bir zamanda ben de bu içeceklerden kullanıyordum içinde protein tozu olmadığı için ama sanırım zararı yararından daha fazlaymış. O yüzden bıraktım ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisiz insanların saçma sapan sözleri işte. Supplementlerin hiçbirisi zararlı değildir. Supplementler, "takviye" olarak geçer ve ilaç değildir. Bu takviyelerin amacı, vücudunuzda bulunan değerlerin ekstra olarak sizin dışardan almanızdır.

Protein tozu, peynir fabrikalarından çıkan peynir altı suyundan yapılır. Peynir altı suyu özel işlemlerden geçerek, toz haline getirilir ve aroma katılır. Bundan başka hiçbir farkı yok.

Eğer protein tozu zararlıysa, peynir de zararlıdır.

Aşağıya bilimsel araştırmalar bıraktım. Hiçbir zararı olmadığına dair kanıtlar var.

"Protein tozunun popülaritesi nedeniyle, birçok araştırma çalışması güvenliğini ve etkinliğini araştırdı. Çok miktarda alsanız bile güvenli olduğunu ve kemik, karaciğer veya böbrek sağlığı için risk oluşturmadığını buldular."

Yakın bir zamanda ben de bu içeceklerden kullanıyordum içinde protein tozu olmadığı için ama sanırım zararı yararından daha fazlaymış. O yüzden bıraktım ben.
Protein tozu olsa ne olacak hocam? Günde bir ölçekten aşırı fazla kullanmadıkça bir zararı olmayacaktır. Halk arasında böyle bir düşünce var, protein tozu; kreatin, steroid tarzı bir şeymiş gibi. Ama böyle değil. Protein tozu natural (doğal, ilaçsız) sporcuların da kullandığı bir supplementtir. Günlük almaları gereken protein miktarını tamamlayamayınca kullanılır. Bilimsel olarak vücuda zarar verdiğine dair hiçbir kanıt yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı