PS2 alınır mı?

İşin içinde koleksiyon varsa cihazın temizliği çok iyi olmalı, çizik vs olmamalı ve en iyisi çip mip olmamalı. Ayrıca uzun yıllar dayansın istiyorsan içini komple açıp tüm direnç, kapasitör falan bütün parçaları test etmen gerekli. Ayrıca 2003 yapımı cihaz şimdi 17 yaşında.10 yıl daha istiyorsun, 27 yaşında.

Silikonun o kadar ömrü yok be kardeşim. Bilmem nasıl bir bakım ister.
 
Bizim gibi bir ülkede koleksiyoner olmak zor, parçaları bulmak daha zor hocam. Şuan niyetiniz bu ise öncelikle çipsiz temiz bir cihaz bulmanız gerek. Cihaz ve oyun fiyatları açısındansa tertemiz bir cihaz aradığımızdan tuzlu bir fiyat ödemeniz mümkün.

En son sarı sitemizde oyunlar seriler şeklinde satıyorlardı. Örnek veriyorum PS2 için çıkmış bütün Medal of Honor oyunlarını adam 100-150 TL arasında satıyordu. Bir ara bende çok heveslenmiştim koleksiyon yapmak için ama bir bütün olarak düşündüğümde maddi anlamda zora sokmak istemedim kendimi.
 
Bu konuya şimdi denk geldim. Aldın mı bilmiyorum ama ben geçen haftanın başında uzun araştırmalarım sonucu 1 tane HDD'li buldum ve aldım. Gayet güzel çalışıyor büyük tüplü tv ye taktım oynuyorum. Softmod diye bir olay var onu makinene kurduktan sonra Harddiskten bütün oyunları yükleyip liste halinde görüp seçerek oynayabiliyorsun. Hiç dokunulmamış kırılmayan Ps2 bulmak çok zor. O bakımdan eğer almadıysan sana tavsiyem Fat kasa ve Harddiski olan bir ps alman.
 
@artun12 yok hocam, almadım. Sizin de dediğiniz gibi dokunulmamış, kırılmamış yani koleksiyonluk PS2 bulmak zor. Hem orijinal oyun felan da zor bulunuyor. Olanlar da pahalı zaten. Dedim boşuna para vermeye gerek yok.

Tabii dediğiniz gibi HDD'li bir PS alıp oynamak keyifli olacaktır ama korsan olduğunu düşündüğüm için bulaşmak istemedim pek. Yine de çevremde tanıdıklarımda felan bulursam düşünebilirim.
 
@artun12 yok hocam, almadım. Sizin de dediğiniz gibi dokunulmamış, kırılmamış yani koleksiyonluk PS2 bulmak zor. Hem orijinal oyun felan da zor bulunuyor. Olanlar da pahalı zaten. Dedim boşuna para vermeye gerek yok.

Tabii dediğiniz gibi HDD'li bir PS alıp oynamak keyifli olacaktır ama korsan olduğunu düşündüğüm için bulaşmak istemedim pek. Yine de çevremde tanıdıklarımda felan bulursam düşünebilirim.
Tanıdıktan çok GeT diye güvenilir bir satış politikası var sahibinden'nin. O tarz satıcılardan alırsan paranı da boşa vermiş olmazsın. O daha güvenilir oluyor. Bir de bu devirde ps2 oyunlarını mecbur korsan oynuyoruz. Ps3 olsa bir nebze yine orijinal cd takıp oynanıyor ama ps2 için bu durum çok zor. Ama korsan oyun ile orijinal oyun arasında fark yok ps2 nezdinde, aynı performansı alıyorsun. Hatta görüntü kalitesini bile yükseltebiliyorsun oyunların.
Bence alınmaz.
-PS4 varken asla-
Bilerek mi trollüyorsunuz yoksa özellikle mi dağıtıyorlar sizi forumlara ?
 
Selamun aleykum. Allah izin verirse ileride PS2 almayı düşünüyorum. İlerideden kasıt çok ilerisi değil, neyse. Hem oyun oynamak hem de koleksiyon için almayı düşünüyorum. Bu bağlamda konsolda mümkün mertebe çizik falan olmaması benim için önemli. Malum pandemi döneminden dolayı konsol fiyatları gereksiz arttı ama şu an aldığımı düşünürsek kaç TL vermeliyim sizce? Duruma göre şimdi de alabilirim çünkü. İnternette bakıyorum 200 TL'ye var, 250'ye var genelde bu fiyatlarda. Yanında da kolla birkaç oyun veriyorlar. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

1- Kaç TL vermeliyim şu an aldığımı düşünürsek?
2- Kalın ve ince kasa modellerinin dışında bir model var mı Super Slim falan diye? Slim model düşünüyorum daha stabil oldukları için sizce kalın/ince fark eder mi?
3- Galiba kırma yöntemleriyle korsan oyunlar oynanıyormuş ama ben orijinal oyunları alıp oynamayı düşünüyorum. Orijinal oyunları ikinci el olarak kolaylıkla bulabilir miyim? Fiyatları ne alemde?
4- Bildiğim kadarıyla 2003 yılında çıkmış bir konsol ve 17 sene geçti aradan. Eski bir teknolojiyi barındırıyor ve Nm'si yüksek bu yüzden ömründen bayağı bir yenmiştir diye düşünüyorum. Aldıktan birkaç sene sonra bozulsun istemem açıkçası sizce bir 10 yıl daha bozulmadan götürebilir mi?
5- İkinci el alacağım için aldığım kişinin nasıl kullandığını bilmiyorum. Bilgisayar olsa test mest yaparsın ama PS2'ye böyle bir test yapma imkanım var mı? Nasıl anlayabilirim sorunsuz olduğunu?
6- PS2 ile günde kaç saat sorunsuz oyun oynayabilirim? Isınma sorunları falan oluşur mu? PS3'te bildiğim kadarıyla kırmızı ışık hataları falan sıkıntı oluyor. Bunda öyle bir durum var mı?
7- PS2 ile ikinci bir kolu bağlayıp arkadaşımla oynayabilir miyim? En fazla kaç kişiyle oynayabilirim? 3 kişi falan oynanıyor mu?

Şu an aklımda bunlar var. Aklıma gelirse daha yazarım. Şimdiden teşekkürler. :D @Furkan17TR

Bulursan 12 GB PS3 al HDD tak
 

Yeni konular

Geri
Yukarı