PS4 vs PC hangisini önerirsiniz

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.880
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sırf oyun oynamak amacıyla bir yatırım yapılacaksa, PS4'ü seçmek daha mantıklı olacaktır. Ama her oyuna en az 120-130 TL vereceksin hadi olmadı kardeşlik yaptın 60-70 TL vereceksin. Bütçen bunu kaldıracak durumda ise PS4 güzel. Online oyunmak için daha güzel bir ortam sunuyor. Ben şahsen 5 yıldır PS3 kullanıcısıyım, PS3 kötü diyemem. FPS'de oynadım, FIFA'da, NBA'de. Keyfi farklı ama PC'de farklı oyun alternatiflerinde oluyor. Mesela LoL hayranıysan, PS3 veya PS4 senin işini görmez. Tamamen kullanım alışkanlıklarına ve oynadığın tarzlara bağlı. Ben şunu söyleyebilirim her iki platformuda kullanan biri olarak. PC'de online ortam daha zayıf ama daha çok seçenek var. PS'de online ortam çok iyi, oyunu aldığında yükleme derdin yok, çalıştırır mı çalıştırmaz mı derdin yok. İkisi tamamen farklı dünya.

Bence pc toplamalısın oyun zevki pc'de daha iyidir. Ama şuda ir gerçek pes ve fifa konsalda daha başkadır. Dediğim gibi pes ve fifa, bundan ileri oyun oynamak istersen, pc topla derim kardeşim. 2000 liraya toplayacağın pc seni çok rahat götürür.

PC oyun yapmak için, konsol ise oyun oynamak içindir. Bu kadar firma boşuna konsol ön planda tutmuyorlar, oyunların memleketi konsoldur. Tabi PC' de FPS oyun zevki başka ona laf yok ama geri kalan tüm oyunlar rahatça oynanır. Bu senin seçimin, oyun zevk ve isteklerine göre seçim yapmalısın. Ben, God of War, Halo, Gears of War, Beyond, The Last of Us vs. gibi özel oyunlar isterim dersen konsol ama yok PC' ye ne çıkarsa oynarım, üvey evlat muamelesi görmek iyi dersen de PC alacaksın :)

Playstation 4 almanı tavsiye ederim. Ama şöylede bir şey var bana göre playstation oyunları çok pahalı oluyor :) Bilgisayara çıkan oyunlar biraz daha ucuz. Fps oyunları joystickle ne kadar zevkli olabilir ki ?

FPS, konsolda sanıldığı kadar kötü değil bence. Bilmiyorum, alışkanlık meselesi ama gamepad ile oynamaya alışıyor insan bir süre sonra. Herkes için aynı olur mu bilmem. Ama şuda varki, PC'de daha keyifli.

Konsolda birde şöyle bir olay var. FPS oyunlarında bir adamı vurduğunda titreşim (dual-shock) sayesinde vurduğunu tam anlamıyla hissediyorsun, pc'de böyle bir olay yok. Ama arkadaşların dediği gibi ps4 oyunlarına verdiğin paranın toplamına seni rahatça idare edecek bir pc toplarsın.

PS4 için söylenenlere bakılırsa fiyatı 1200-1300 tl arasında olacak oyun fiyatları ise değişmeyecek ps3 fiyatları ile aynı olacak, ayrıca kardeşlik ile psn den daha ucuz a almak da var. Bulut sistemi olacak ps3 oyunlarını da oynayabileceksin. Toplam harcaman 2.000 tl yi geçmeden özellikle oyunlar da online tarzlarada ağırlık verirsen seni o 2.000 tl çok çok rahat 3-4 sene götürecek dir. Ayrıca son teknoloji bir cihaz ın olacak o duygu bile bambaşka ilk çıktığı zaman o makinaya sahip olmak. Ki 5-6 sene sonra sattığın zaman ki satmazsin sanmıyorum makina dan belki 300 lira zarar ya eder sin ya etmez sin ps3 ilk çıktığı zaman 750-800 arasında idi hala fiyatlar i aynı ps3 den 3 sene sonra aldığım 1.800 tl lik bilgisayar im şimdi 100 lira vermiyor lar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı