PS5 alıp PS4 oyunu almak

Plazyas

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle söyleyeyim PS5'de geriye uyumluluk özelliğinin olduğunu biliyorum. Daha önce hiçbir konsolu satın almadım. Uzun süredir PS4 alma düşüncem vardı fakat malum PS5 çıkınca biraz daha para biriktirip onu almaya karar verdim. Sorum ise şu: Dediğim gibi daha önce PlayStation satın almadım yani hiçbir oyununa sahip değilim. PS5 alıp PS4 oyunu satın almak mantıklı mı? Ya da daha önce kullanılmamış olduğu için bir sorun çıkarır mı?

Adam diyor PS5'e PS4 oyunu almak mantıklı mı, millet diyor Xbox al. Tövbe tövbe :D

Gayet mantıklı. Hatta daha akıcı ve performanslı bir şekilde oynamış olursunuz. PS4 donanım olarak çok eskidi artık. Doğru karar vermişsiniz.

Hocam oyunlar bu yeni nesil grafikleri destekler mi?

Xbox tarafında da elbette avantaj var. PS5'in Dual Sense kolu gerçekten çok güzel. PS5'in bir avantajı da hafıza arttırmak daha az masraflı. İstediğiniz bir NVMe diski takabilirsiniz. Xbox tarafında kendisi için olanı almanız gerekiyor. Xbox için fiyatı en son 320 dolar diye hatırlıyorum. Samsung 980 Pro bile bundan 100 dolar daha ucuz.

Arkadaşın belli ki bilgisayarı vs. var. Ama buna rağmen neden herkes xbox öneriyor arkadaşım? Belli ki adam ps5 özel oyunlarını oynamak istiyor ve fazla da para harcamamak için ps4 için yapılmış cd'leri almak istiyor. Daha fazla xbox önermenin bir mantığı yok.

Mantıklı değil. PS5'e o kadar para bayıp yeni nesil oyun oynayamamak üzer şahsen.
Evet,o konuda haklısınız.Ancak oynamak istediğim oyunlar PS4 üzerinde.PS5'de ilgimi çeken yeni bir oyun yok.PS5 gelmese hiç beklemeden PS4 alırdım.Zaten PS5 almak isteme sebebim PS4 oyunlarını daha akıcı ve düzgün oynamak.

Arkadaşın belli ki bilgisayarı vs. var. Ama buna rağmen neden herkes Xbox öneriyor arkadaşım? Belli ki adam PS5 özel oyunlarını oynamak istiyor ve fazla da para harcamamak için PS4 için yapılmış CD'leri almak istiyor. Daha fazla Xbox önermenin bir mantığı yok.

Ben de bunu anlamıyorum PC'si olan Xbox alamıyor mu?

Hocam oyunlar bu yeni nesil grafikleri destekler mi?
Sorunuzu tam olarak anlayamadım. PS4 oyunları PS5'te yenilenmiş grafikler ile oynanabilir mi diyorsunuz? Oyun yapımcıları herhangi bir yenileme çalışması yapmadığı sürece grafikler ne ise öyle kalır. Grafik desteği diye bir şey olmaz yani.
Ben de bunu anlamıyorum PC'si olan Xbox alamıyor mu?
Alması için ne gibi bir sebep olabilir? :) Özel oyunları mı var? Bilgisayara çıkmayan oyunu mu var? Game Pass sadece Xbox için mi var? Xbox oyun kolu PC'de çalışmıyor mu?

Gördüğünüz gibi almak için bir neden bulunmuyor. Tamamı ile boşa para harcamak olur. PC donanım özellikleri kötüdür, o zaman alınabilir. Ama güncel oyunları oynatabilen bir PC var ise Xbox'a gerek yok. Zaten Xbox demek artık PC demek. Benim bilmediğim bir artısı var ise bilmek isterim tabii.

Adam diyor PS5'e PS4 oyunu almak mantıklı mı, millet diyor Xbox al. Tövbe tövbe :D Zaten kararını vermiş.

Gayet mantıklı. Hatta daha akıcı ve performanslı bir şekilde oynamış olursunuz. PS4 donanım olarak çok eskidi artık. Doğru karar vermişsiniz.
Her forumda böyledir Xbox fanları.. Tarikat gibilerdir. Gamepass övmeden duramazlar. Başka argümanları da yoktur zaten.

@Plazyas Sizin sorunuza gelecek olursak;

Playstation 5 benim için de ilk konsol deneyimi oldu iyi ki de oldu. Bilgisayarınız var ise Xbox tamamiyle gereksiz bir cihaz.. Aynı oyunlar, aynı abonelik sistemi bilgisayarda da var çünkü.

Playstation'ı özel kılan kendine has oyunları biliyorsunuz.

Playstation 5'inizi aldığınızda ilk etapta oyunlara para verme ihtiyacı hissedeceğinizi düşünmüyorum. Playstation Plus üyeliği ile otomatik olarak 20 oyuna sahip olacaksınız Playstation Plus Collection ile. Bu oyunlar ise şunlar;

• Bloodborne
  • Days Gone
  • Detroit: Become Human
  • God of War
  • Infamous Second Son
  • Ratchet and Clank
  • The Last Guardian
  • The Last of Us Remastered
  • Until Dawn
  • Uncharted 4: A Thief’s End
  • Batman: Arkham Knight
  • Battlefield 1
  • Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles Edition
  • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  • Fallout 4
  • Final Fantasy XV Royal Edition
  • Monster Hunter: World
  • Mortal Kombat X
  • Persona 5
  • Resident Evil 7 biohazard
Bunlara ek olarak Plus üyeliğiniz devam ettiği sürece her ay en az 2 oyun daha edineceksiniz. Mesela bu ayın oyunları gayet tatmin edici. (Control Ultimate Edition, Concrete Genie, Destruction All-Stars)

Ben 15 aylık aboneliğe 240 TL verdim. 15 ay boyunca yukarda bulunan listedeki 20 oyun ve her ay en az 2 oyun vereceğini varsayarsak ( ki son 3 aydır ayda 3 oyun veriyor Plus) 15 ayda kütüphanemde 50 - 55 civarı oyun olacak.

Satın alma kısmını ise dert etmeyin kimse çıktığı gibi bir oyuna 600 - 700 Lira vermiyor. Bunun takası var, kardeşliği var, pre-sec hesap satışı var. Mesela ufak bir araştırma ile çok rahat 120-150 lira civarına Ghost of Tsushima bulabilirsiniz.

İyi oyunlar dilerim.

Sorunuzu tam olarak anlayamadım. PS4 oyunları PS5'te yenilenmiş grafikler ile oynanabilir mi diyorsunuz? Oyun yapımcıları herhangi bir yenileme çalışması yapmadığı sürece grafikler ne ise öyle kalır. Grafik desteği diye bir şey olmaz yani.

Alması için ne gibi bir sebep olabilir? :) Özel oyunları mı var? Bilgisayara çıkmayan oyunu mu var? Game Pass sadece Xbox için mi var? Xbox oyun kolu PC
Gördüğünüz gibi almak için bir neden bulunmuyor. Tamamı ile boşa para harcamak olur. PC donanım özellikleri kötüdür, o zaman alınabilir. Ama güncel oyunları oynatabilen bir PC var ise Xbox'a gerek yok. Zaten Xbox demek artık PC demek. Benim bilmediğim bir artısı var ise bilmek isterim tabii.

Mantıklı değil. PS5'e o kadar para bayıp yeni nesil oyun oynayamamak üzer şahsen.

Her forumda böyledir Xbox fanları.. Tarikat gibilerdir. Gamepass övmeden duramazlar. Başka argümanları da yoktur zaten.

@Plazyas Sizin sorunuza gelecek olursak;

Playstation 5 benim için de ilk konsol deneyimi oldu iyi ki de oldu. Bilgisayarınız var ise Xbox tamamiyle gereksiz bir cihaz.. Aynı oyunlar, aynı abonelik sistemi bilgisayarda da var çünkü.

Playstation'ı özel kılan kendine has oyunları biliyorsunuz.

Playstation 5'inizi aldığınızda ilk etapta oyunlara para verme ihtiyacı hissedeceğinizi düşünmüyorum. Playstation Plus üyeliği ile otomatik olarak 20 oyuna sahip olacaksınız Playstation Plus Collection ile. Bu oyunlar ise şunlar;

• Bloodborne
  • Days Gone
  • Detroit: Become Human
  • God of War
  • Infamous Second Son
  • Ratchet and Clank
  • The Last Guardian
  • The Last of Us Remastered
  • Until Dawn
  • Uncharted 4: A Thief’s End
  • Batman: Arkham Knight
  • Battlefield 1
  • Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles Edition
  • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  • Fallout 4
  • Final Fantasy XV Royal Edition
  • Monster Hunter: World
  • Mortal Kombat X
  • Persona 5
  • Resident Evil 7 biohazard
Bunlara ek olarak Plus üyeliğiniz devam ettiği sürece her ay en az 2 oyun daha edineceksiniz. Mesela bu ayın oyunları gayet tatmin edici. (Control Ultimate Edition, Concrete Genie, Destruction All-Stars)

Ben 15 aylık aboneliğe 240 TL verdim. 15 ay boyunca yukarda bulunan listedeki 20 oyun ve her ay en az 2 oyun vereceğini varsayarsak ( ki son 3 aydır ayda 3 oyun veriyor Plus) 15 ayda kütüphanemde 50 - 55 civarı oyun olacak.

Satın alma kısmını ise dert etmeyin kimse çıktığı gibi bir oyuna 600 - 700 Lira vermiyor. Bunun takası var, kardeşliği var, pre-sec hesap satışı var. Mesela ufak bir araştırma ile çok rahat 120-150 lira civarına Ghost of Tsushima bulabilirsiniz.

İyi oyunlar dilerim.
Evet, bilgisayarım var sistem olarak fena sayılmaz.Ayrıca Plus özelliğini bilmiyordum çok teşekkür ederim.

Size şimdiden PS Plus alıp oyun stoklamanızı öneririm. PS5 kullanıcıları için her ay 3 tane oyun veriyorlar. Eğer konsolu yakın zamanda alacaksanız doğrudan yıllık plan başlatın ve oyunları kütüphanenize eklemeye koyulun. Ama yaza doğru ya da daha da geç alacaksanız ay ay takip edin. Beğendiğiniz oyunları verdiği aylarda PS Plus aboneliği başlatıp onları da kütüphanenize eklersiniz. Böylece konsolu aldığınızda elinizin altında çokça güzel oyun olmuş olur. Fiyatlar da oldukça makul. Aylık abonelik 40 TL, yıllık plan üzerinden yaparsanız 20 TL'ye geliyor. Konsolu kesin alacak olan birinin mutlaka yapması gereken bir yatırım diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı