PS5 mi, Xbox Series X mi?

PS5 şu an remakestation modunda. Ama uzun vadeli düşünürsek çok mantıklı bir alet. Xsx'i ise PC varken alınmasını doğru bulmuyorum.

PC yok o yüzden kararsızım yurt dışından alacağım için de 500 euroya Gaming laptoplar beni tatmin etmedi bildiğiniz varsa 500 euroya Gaming laptop onu alayım :)
 
PC yok o yüzden kararsızım yurt dışından alacağım için de 500 euroya Gaming laptoplar beni tatmin etmedi bildiğiniz varsa 500 euroya Gaming laptop onu alayım :)

Maalesef, 500 euroya anca i3 işlemcili laptoplar var. PC yoksa ve exclusive oyunlar benim için önemli değil diyorsanız xsx alınabilir, tarayıcısı ile PC'deki birçok işi halletmek mümkün. Ancak PS exclusivelerinin neredeyse tamamının ya Türkçe alt yazı ya da Türkçe dublaj ile geldiğini atlamamak lazım. Xbox tarafı bu açıdan kıt biraz.
 
Bende aynı ikilemde kalıp series x'i tercih ettim ve seçimimden memnunum. Ps5 daha kötü bir konsoldur falan demiyorum ama donanımsal olarak da Xbox'ın şuan bir üstünlüğü var. Bu üstünlüğü hakkıyla kullanan bir oyun henüz çıkmadığı için donanım üstünlüğü için Xbox'ı tercih etmek mantıklı değil çünkü.
 
Bu konuda, önde gördüğünüz taraf nedir?

Şimdilik bunun hakkında konuşmak için erken bence hocam, çünkü donanımlar taze çıkan oyunlar 8.nesile de çıkıyor. 8.nesil tamamen bittikten sonra hatta 9'un sonlarına yaklaşıldığında fark net olarak belli olur. 3.parti oyunlarda konsoluna uygun optimizasyonlar yapılırsa Xbox önde kapatır diye düşünüyorum. Ama PlayStation'ın asıl olayı exclusive tarafı, exc. oyunlarda görsel cümbüş yaşatarak Xbox tarafının önüne geçecektir.
 
PS5 DualSense olduğu için ve bir arkadaşımla kardeşlik yapacağım için halihazırda oyunlarım olacağından dolayı PS5 daha ağır basıyor. Eğer PS'a Sony PS Plus extra getirmeseydi direkt düşünmeden Series X alırdım fakat benim şahsi görüşüm PS Plus extra> Game Pass yönünde o yüzden PS5 almaya daha yakınım.
 

Geri
Yukarı