PS5 Slim modelini nasıl buldunuz?

Ama bu Slim veya geliştirilmiş versiyon değil atladığınız nokta budur. Bu konsol PS5 geri kalmasın amacıyla yapılmış bir konsol ve fatın yerini alacak.

Zaten Slim modelde gelişme olmaz olan sorunlar çözülür daha küçük kasada daha düşük güç ile çalışması amaçlanır. Zaten her nesilde böyledir nesil başladıktan 3 sene sonra ufak model gelir. "PS5 Slim denmedi de yeni boyutta PS5" dendi. Bu kasa bariz Slim. CFI numarası da 10'lu hanelerden 20'li hanelere geçti. PS5 geri kalmasın amacıyla lafını tam anlayamadım? Donanımsal olarak zaten geri değil bu da fat kasayla aynı donanımda. Tasarım olarak da fat kasanın çağımızdan geri kalır bir tasarımı yok zaten benzer tasarımlara sahip. Bu durumda geri olan neydi fat kasada sizce?

PS3'te Fat ve Slim arasında teknoloji çağ atladığı için devasa fark oldu. PS4'te, Slim ve Fat arasında işlemci nanometre küçülmesi sebebiyle yine sıcaklık dengelemesi sağlandı.

Ama PS5'te öyle teknolojik bir sıçrama olduğu haberini okumadık.

PS3 65nm -> 45nm
PS4 28nm -> 14nm

Bu teknoloji sıçramaları sayesinde daha az enerji tüketimi ve bu azalan tüketim ile birlikte daha küçük soğutma bloğu ile daha iyi gözüken küçük konsollar yapıldı.

PS3 zamanının arabalarına bakarsanız, çoğu yuvarlak hatlıdır. Ama 2013 sonrası arabalarda hep keskin detaylar. Genel olarak pek çok son kullanıcı tüketim eşyalarında bunu görebiliriz. Mesela 2006 model Doblo ile 2013-2020 model arasında çok fark var görünüş olarak.

PS3'te Fat ve Slim arasında teknoloji çağ atladığı için devasa fark oldu. PS4'te, Slim ve Fat arasında işlemci nanometre küçülmesi sebebiyle yine sıcaklık dengelemesi sağlandı.

Ama PS5'te öyle teknolojik bir sıçrama olduğu haberini okumadık.

PS3 65nm -> 45nm
PS4 28nm -> 14nm

Bu teknoloji sıçramaları sayesinde daha az enerji tüketimi ve bu azalan tüketim ile birlikte daha küçük soğutma bloğu ile daha iyi gözüken küçük konsollar yapıldı.

PS3 zamanının arabalarına bakarsanız, çoğu yuvarlak hatlıdır. Ama 2013 sonrası arabalarda hep keskin detaylar. Genel olarak pek çok son kullanıcı tüketim eşyalarında bunu görebiliriz. Mesela 2006 model Doblo ile 2013-2020 model arasında çok fark var görünüş olarak.
Doğru diyorsunuz hocam.

Bunu ben duymamıştım bu ne saçmalık hocam eğer böyleyse. Kaynak da atar mısınız nereden okudunuz bunu? Donanım olduğu için her PSN hesabında çalışacağını düşünüyorum. Ban yedi diyelim ilk sahibi tarafından siz yeni hesap açtığınızda çalışır diye ihtimal veriyorum. Bu kadarını düşünmüşlerdir umarım.
PSN hesap banı ile PSN banı (Konsol banı) şeklinde 2 farklı ban türü var.

İlk olan adından anlaşılacağı üzerine sadece hesaba atılan ban.
İkincisi ise doğrudan konsola atılan bir ban. PS3 sistemini zamanında kırık kullananlar bilir.

İlk verilen haberlerde PSN bağlantısı şart olarak söyleniyordu. Kontrol ettiğimde şuanlık sadece internet bağlantısını istiyor gibi görünüyor. Büyük bir ihtimal Sony'e gelen geri bildirimler ile PSN bağlantısından vazgeçmiş olabilirler.

Dosya Ekleri

• ps5slim.png
    ps5slim.png
    238,9 KB · Görüntüleme: 31
  • ps5slim2.png
    ps5slim2.png
    125,2 KB · Görüntüleme: 34
Internet bağlantısını konsol kırılmasına önlem olarak istiyorlar bence. Bir ara Bluray ile konsolu kırma yöntemi konuşuluyordu. Büyük ihtimal ona bir önlemdir. Yoksa mantıklı başka açıklaması yok. Yani seni beni değil kendisini korumaya çalışıyor Sony.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı