Tüm konsolları kullanmış ve bilgisayar sahibi birisi olarak şöyle bir yorum yapayım; Tamamen sizin cihazdan beklentinize bağlı.
"Gideyim 4070 Ti'lı bir sistem kurayım, oyun oynayayım, yayın yapayım, Photoshop kullanayım, bütçe limitim de yok zaten" gibi bir düşüncedeyseniz ilk önce bilgisayar toplayın.
"Ben 8-5 çalışıyorum, eve geldiğimde 2 kafa dağıtayım. Oyunu indirip açayım, grafik ayarlamakmış optimizasyonmuş cartmış curtmuş uğraşmayayım" "birkaç yıl erkenden Spider-Man GoW oynayayım" "bütçem dar" diyorsanız konsol düşünün.
Açıkçası konsolla kıyaslayınca ben bilgisayarda oyun oynamaktan çok da zevk almıyorum. Geçen NFS Unbound'ı indirdim mesela. Oyunda Memory Leak problemi çıktı. 2 saat oynadıktan sonra 140 FPS veren oyun 40 FPS vermeye başladı. Ben niye gidip FPS takip edeyim ki? Oyunu açıp oynamak istiyorum, yerdeki iki otun peşinde değilim mesela. Bu mantalitedeyseniz konsol daha mantıklı.
Şahsi fikrim, her evde iyi kötü bir bilgisayar olmasıdır. Evde bilgisayar namına hiçbir şey yoksa ilk iş bir bilgisayar almanızı tavsiye ederim. En azından Word PowerPoint açacak, Web'e girecek bir Windows Linux veya Mac olmalı diye düşünüyorum. Ancak buna sahip olan ve tek hedefi yaslanıp oyun oynamak olan birisi için konsol her zaman daha mantıklıdır.