PS5 vs PC

Hem PS5 hem de PC sahibiyim. PS5 gerçekten çok güzel özellikle PS5 için özel olan oyunlarda inanılmaz bir grafik ve DS5 özellikleri olan Titreşim Yoğunluğu ve Tetik Efekti inanılmaz bir haz veriyor. Ayrıca PS4 ve PS5 te oyunlara erişmenin çok zor olduğunu düşünmüyorum. Aylık 70 Lira gibi bir ücret ile harika oyunlar oynayabiliyorsunuz ve elinizde bütçe varsa bütçe varsa pahalı olan oyunları CD olarak alıp bitirip daha sonra tekrardan satabilirsiniz. Ayrıca PS'in kendine özel çok güzel hikayeli oyunları var. Bence PlayStation'un en çok öne çıktığı noktadır PS'in Özel harika hikayeli oyunlar barındırması, ama hikayeli oyun seven bir oyuncu değilseniz kesinlikle ne PS4 ne PS5 size göre değil en başta bunu belirteyim. Akmasada damlar kıvamında PC sahibi değilseniz kesinlikle PC toplayın veya sağlam laptoplara bakın derim. Burada yapmanız gereken bir araştırmayı, uzun bir yazı yazmayı, veya telefon ile yapamayacağınız sayısız işleri yapabilirsiniz. Bahsettiğim gibi akmasada damlar kıvamında bir bilgisayarınız yoksa şimdiden bilgisayar fiyatlarına bakın derim.

Tüm konsolları kullanmış ve bilgisayar sahibi birisi olarak şöyle bir yorum yapayım; Tamamen sizin cihazdan beklentinize bağlı.

"Gideyim 4070 Ti'lı bir sistem kurayım, oyun oynayayım, yayın yapayım, Photoshop kullanayım, bütçe limitim de yok zaten" gibi bir düşüncedeyseniz ilk önce bilgisayar toplayın.

"Ben 8-5 çalışıyorum, eve geldiğimde 2 kafa dağıtayım. Oyunu indirip açayım, grafik ayarlamakmış optimizasyonmuş cartmış curtmuş uğraşmayayım" "birkaç yıl erkenden Spider-Man GoW oynayayım" "bütçem dar" diyorsanız konsol düşünün.

Açıkçası konsolla kıyaslayınca ben bilgisayarda oyun oynamaktan çok da zevk almıyorum. Geçen NFS Unbound'ı indirdim mesela. Oyunda Memory Leak problemi çıktı. 2 saat oynadıktan sonra 140 FPS veren oyun 40 FPS vermeye başladı. Ben niye gidip FPS takip edeyim ki? Oyunu açıp oynamak istiyorum, yerdeki iki otun peşinde değilim mesela. Bu mantalitedeyseniz konsol daha mantıklı.

Şahsi fikrim, her evde iyi kötü bir bilgisayar olmasıdır. Evde bilgisayar namına hiçbir şey yoksa ilk iş bir bilgisayar almanızı tavsiye ederim. En azından Word PowerPoint açacak, Web'e girecek bir Windows Linux veya Mac olmalı diye düşünüyorum. Ancak buna sahip olan ve tek hedefi yaslanıp oyun oynamak olan birisi için konsol her zaman daha mantıklıdır.

Şunu düşün, PC de hayal gücünün sığamadı bir sürü şeyi yapabilirsin, sadece oyun değil.
PS5 de ise sadece oyun için üretilmiş bir cihaz.

Kararı senin vermen gerek, ben olsaydım PC alır, çok istiyorsam kumanda bağlardım.
Zaten ayrı bir gamepadim var bilgisayarımda var ama çok da iyi değil işlerimi felan halledebiliyorum amacım oyun oynamak.

500 Euro ile düzgün bir PC toplayamazsınız. O bütçede bence de PS5. Bütçe kısıtlaması yoksa net PC. Gümrüğe falan takılır şansınıza orada durum farklı.
Bütçe sıkıntım yok Pc için ayrı Ps5 için ayrı var ikisinden birini tercih edebilirim gümrük işlerini pek anlamadığımdan gümrükte sıkıntı çıkar mı bilmiyorum.

Hocam PC her zaman daha rahat oluyor PS iyi hoş ancak oyunlar pahalı 400 TL'ye oynama olayı her oyun için mi acaba en kötü PC için korsan indirebiliyosunuz. O rahatlığıda var.
Bir “PS5 vs PC” konusu yok ki biri çıkıp korsan önerisinde bulunmasın. Korsan konusu bu kıyasa dahil edilemez. Şu kafadan çıksak artık ne güzel olacak.

PS5 ve PC sahibi olarak PC bir tık önde gibi benim için. Ama bu tamamen bütçe ve kullanım amacı meselesi. PS5 bütçesinde o güçte bir PC toplamak zor. Bir de eğer akşam eve gelip tek tuşla direk oyunun içine dalayım 2-3 saat oyun oynayayım kafasındaysanız en mantıklı çözüm PS5. Ama bütçede sorun yoksa, fps ve rekaberçi oynuyorsanız ve oyun dışı işleriniz de varsa net PC

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı