PSU Seçiminde 80+ Şart Mı?

xMagician

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yeni toplayacağım bilgisayarım için PSU araştırdım. Uygun fiyatlı 2 tane PSU buldum, biri 400W 80+, diğeri 450W.

450W olanın güç verimliliği kısmında "Energy Star" yazıyor ve fiyatı diğerine göre daha ucuz. Her ikisi de tanınmış markalar. 80+ olmamasına rağmen 450W olanı almak mantıklı olur mu?

Cooler Master MWE 400W 80+ - Cooler Master MWE 400W 80 Plus 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Thermaltake Litepower 450W - Thermaltake Litepower 450W APFC 12cm Fanlı PSU | ITOPYA

Kendi PSU tavsiyelerinizi de bekliyorum. En az 400W olmak şartıyla. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.

- Ek olarak bir sorum daha olacak. Uygun fiyatlı, içinde kendi PSU'su bulunan kasaları almak mantıklı mı?

Son düzenleme:
Binlerce liralık sistemin Türkiye gibi bir ülkede bir elektrik dalgalanmasında, ani elektrik kesilmesinde ve olası elektrik problemlerinde çöp olması çok da zor değil. Mutlaka korumalı ve bilinen bir marka güç kaynağı alınmalıdır. Ucuza kaçarlar genelde ama sonradan başları çok ağrır. 80+ en kötü bronz sertifikası olmalı.

Binlerce liralık sistemin Türkiye gibi bir ülkede bir elektrik dalgalanmasında, ani elektrik kesilmesinde ve olası elektrik problemlerinde çöp olması çok da zor değil. Mutlaka korumalı ve bilinen bir marka güç kaynağı alınmalıdır. Ucuza kaçarlar genelde ama sonradan başları çok ağrır. 80+ en kötü bronz sertifikası olmalı.
Gerçekten haklısınız. Türkiye'nin şartlarını unutmuşum. :)
Kaliteli olup da sertifikasız olan psu'lar var zalman örnek. Alabilirsin ondan ama everest gibi markaları önermem.
Bahsettiğiniz PSU'lara Thermaltake de dahil midir? Şimdi dikkat ettim, 600W, 650W hatta 700W PSU'larının 80+ sertifikası yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı